Цеци и Гошето със силно представяне на ранкинговия турнир - "Белгия Оупън" G2

Цветан Якимов (-54кг мъже) и Георги Стоев (-54кг мъже) представиха Херея и България на един от най-силните турнири в Европа - "Белгия Оупън" с ранг G2!

 

Състезанието се проведе на 16-17.март.2024г. в белгийския град Ломел и събра елита на таекуондото от Континента. Участие взеха над 1400 състезатели от 54 държави. Нашият клуб Херея се представи достойно от двама таекуондисти.

Георги Стоев изигра отличен първи мач, побеждавайки представителя на Великобритания - Йосиф Реграг, с 2:0 рунда в много равностоен сблъсък. Във втория кръг Гошето се изправи срещу номер 3 в оставната схема - Лука Търкай, от Хърватия. Нашето момче загуби с 1:2 рунда, като беше грубо ощетен от главния съдия в мача! При резултат 6:6 в третия рунд хърватинът излезе извън полето, имайки 0.02 стотни на таблото, а реферът не даде нарушение и не пожела да си използва картона за видеоповторение. Така Георги загуби мача, но показа огромно израстване!

Цветан Якимов надделя на 1/16 финалите и 1/8 финалите съответно срещу Лени Чанг и Хамза Боукарниа от Франция с по 2:0 рунда. Нашето момче показа висока класа в двата мача и заслужено продължи към битката за медалите. На 1/4 финала Цецо се изправи срещу номер 2 в схемата - Андреа Конти, от Италия, но отново спорно съдийско решение от видеоповторението не бе в наша полза в края на третия рунд. Цецо загуби с 1:2 рунда с една точка, което го остави извън медалите, но загатна за огромния потенциал, който притежава!

Поздравления за екипа в Белгия!