На 23.10.2010 и 24.10.2010 в София, в зала „Христо Ботев” се проведе силен международен турнир по TAEKWONDO-WTF "Bulgaria Open"

На 23.10.2010г. и 24.10.2010г. в София, в зала „Христо Ботев”  се проведе силен международен турнир по TAEKWONDO-WTF  Bulgaria Оpen” за деца, кадети, юноши, девойки, мъже и жени, който бе организиран от ТК „Джи До Куан” с помоща на БФТ-WTF. В състезанието взеха участие над 700 състезатели от 34 клуба, от 12 държави. С най-много участници се представиха гръцките, молдовските и украинските клубове, а България бе представена достойно от 15 клуба. През първия ден на турнира лошо впечатление направи незадоволителната организация, което предизвика множество буйни емоции и недоволство от страна на треньори, състезатели, родители и гости на състезанието, което приключи едва в 1:00ч през нощта. ТК Херея бе представен от 10 състезатели, които въпреки трудностите спечелиха 8 медала: 2 златни5 сребърни1 бронзов и така клубът се нареди на 3-то място в отборното класиране при децата.

Състезанието бе 1-во за 7 от нашите 10 състезатели, но въпреки всичко, те се представиха отлично и победители в своите категории станаха: Цветелина Николова (деца -40кг) и Силвия Михайлова (деца +40кг), със сребърни медали се окичиха Владимир Главчев (деца -29кг), Христина Стоева (деца +40кг), Дамян Димитров (деца 7-9г. -31кг), Димитър Кожухаров (деца -27кг), Радина Радкова (деца -29кг), а бронзов медал спечели Памела Василева (деца -25кг). Другите ни 2-ма представители Сотир Димитров (кадети -33кг) и Димитър Костов (деца -33кг) загубиха 1-те си срещи.

Бихме искали да изразим своето изключително задоволство от представянето на Христина Стоева (деца +40), която спечели 3-ри срещи безапелационно, като на ½ финала победи много силна и опитна състезателка от Гърция и на финала загуби от другото наше момиче Силвия Михайлова. Другият, който направи добро впечатление е Сотир Димитров (кадети -33). Той имаше малшанс при своя дебют на състезание да се изправи срещу национален състезател на Казахстан и поради липсата на опит загуби, въпреки добрата си игра. 

Треньорите са горди от представянето на своите ученици, пожелават им да бъдат още по-трудолюбиви и да не забравят, че е по-важно какво могат, а не какви и колко медали са спечелили!!!