НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА ТАЕКУОНДО КЛУБ ХЕРЕЯ ЗА 2012 ГОДИНА

На 16.януари.2013г. в прекрасната база на Частно Училище "Дружба", Таекуондо клуб Херея награди 3-та си най-добри състезатели за 2012г. и отличи 16-те, които ни представяха и носиха победи в клас А турнирите (с удари в главата) през изминалата година. Отличени бяха и най-силно представилите се в клас Б (без удари в главата), както и всички деца, които се престрашиха и излезнаха на състезания през 2012г. Специален гост бе г-н Пламен Трънски, без когото големите международни успехи на Таекуондо клуб Херея просто нямаше да ги има. 

Класирането е изготвено по следния принцип:

ETU A-Class Tournament: златен медал - 30 точки, сребърен медал - 20 точки, бронзов медал - 15 точки и за всеки спечелен мач по - 4 точки.

Международно състезание: златен медал - 7 точки, сребърен медал - 4 точки, бронзов медал - 2 точки и за всеки спечелен мач по - 1,5 точки.

Вътрешни състезания: златен медал - 5 точки, сребърен медал - 3 точки, бронзов медал - 1 точка и за всеки спечелен мач по - 0,5 точки.

Забележка: Медали НЕ се зачитат за класирането, ако състезателят не е спечелил мач преди това!

Ето и класирането на състезателите за изминалата година - 2012, имайки предвид горепосочените цифрови показатели:

1. МЯСТО: ХРИСТИНА ХРИСТОВА СТОЕВА - 186 точки. Те са събрани от 14 състезания - международни и държавни, като Христина е спечелила медали от 5 А клас турнира - ETU A-Class Tournament: "Trelleborg Open 2012", "German Open 2012", "Dutch Open 2012", "Belgium Open 2012", "Austrian Open 2012", Бронзов медал на Балканското първенство за 2012, Шампион във всички национални турнири през 2012 и Шампион на "Ters lale Taekwondo Turnament 2012", Одрин/Турция. Медалите спечелени от Христина в Хамбург/Германия, Айндховен/Холандия, Гент/Белгия и Инсбрук/Австрия освен, че са на най-силните турнири в Европа, са и във възрастова група юноши (14-17 годишни), а тя тогава е на 13г. Всеки, който има наглостта да отрече тези постижения, или по някакъв начин да се опита да ги оспори, би изглеждал жалък на фона на цифрите.. Христина трябва да започне да тренира още по-сериозно (както го прави през последния месец), за да може да подобри успехите си и да се предстви по шампионски на предстоящите Европейски и Световни първенства за кадети през 2013г. + Европейско първенство за юноши, на което също ще участва. Трябва да започне да се отнася с уважение към личните постижения на всеки състезател и никога да не забравя, че пътят към върха е МНОГО дълъг, а слизането надолу е бързо и неусетно..

2. МЯСТО: СОТИР АЛЕКСИЕВ ДИМИТРОВ - 102,5 точки. Това е един от най-големите таланти в Олимпийско Таекуондо-WTF в България. Тези думи са на база неговите постижения през изминалата 2012г.: ETU A-Class Tournament - "Galeb Belgrade Trophy 2012" - Шампион след безкомпромисни победи с прекратяване на срещите в категория с 31 състезатели от 19 национални отбора от цяла Европа! ETU A-Class Tournament - "Belgium Open 2012" - Сребърен медал след 5 изиграни мача, сред които впечатляваща победа над шампиона на Великобритания с 16:6 на 1/8 финал и зрелищен нокаут срещу първенеца на Германия на 1/4 финалите. Републикански шампион за 2012, победи и множество медали почти във всеки турнир. Със спечелените златен и сребърен медали от ETU A-Class Tournament, той е най-успешния таекуондист на кадети при момчетата на България за изминалата година. През 2013г. предстои много важно Европейско първенство за юноши, на което доста хора ще разчитат на нашето момче, защото Сотир може! Той трябва да бъде по-отговорен и сериозен не само в залата, а и извън нея, защото поведението отвън дава неизменно отражение върху представянето на състезания.

3. МЯСТО: ВЛАДИМИР АТАНАСОВ ГЛАВЧЕВ - 87,5 точки. Той е капитанът на Таекуондо клуб Херея, защото: винаги дава всичко от себе си в тренировъчния процес, никога не отсъства без основателна причина, винаги слуша какво говорят треньорите в залата, винаги е максимално концентриран и отговорен по време на състезания, ръководи безпроблемно гимнастическите упражнения непосредствено преди всеки турнир, когато отборът загрява, той е основното лице, което пополяризира клубът ни на демонстрации пред голяма публика (с лекота), отличник е в училище, помага на по-малките и притежава уникален талант! През изминалата 2012г. Владимир е изиграл 33 мача в 13 турнира, като е спечелил 27 от тях! Това прави успеваемост над 80%, което никой състезател в България във възраст - кадети/юноши няма за 2012г. (нито като брой победи, нито като изиграни мачове)! Вицебалкански шампион за 2012 и Балкански за 2011, Шампион във всички национални състезания през последните 2 години в една от най-многобройните и конкурентни категории, Шампион на "Ters lale Taekwondo Tournament 2012" в Одрин/Турция, Шампион от "Dacic Trophy 2012" в Михаелещи/Румъния, медалист от почти всеки турнир, в който е участвал. Владимир трябва да знае, че неговите успехи в най-престижните турнири ще дойдат в най-подходящия за всички нас момент! Да преценява добре хората, които му помагат и да внимава в отношението си към тях, защото то се отразява винаги върху  резултатите!

 

Треньорите на Таекуондо клуб Херея - Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, БЛАГОДАРИМ на родителите за доверието, което имат към нас, БЛАГОДАРИМ на децата за себеотдаването, БЛАГОДАРИМ на г-н Светослав Вълчев (нашият треньор), защото благодарение на него този клуб го има, БЛАГОДАРИМ на всеки, който по някакъв начин се чувства част от Херея и ни е помогнал!

Бъдете позитивни, добронамерени и вършете делата си с любов, за да бъде успехът винаги с Вас!