Сребро и бронз за ТК Херея от "Omega Cup"

На 01.март.2014г. в Белград/Сърбия се проведе за поредна година международен турнир по Олимпийско Таекуондо-WTF във всички възрастови групи. Таекуондо клуб Херея бе представен в състезанието от 4 състезатели, които спечелиха 2 медала - сребърен и бронзов, съответно дело на Ванеса Маркова (-44кг кадети) и Памела Василева (-33кг кадети). Ето и представянето на нашите състезатели:

- Ванеса Маркова (-44кг кадети) - сребърен медал. В поредна седмица нашето момиче се представи отлично на международната сцена. След като спечели златото миналия уикенд в Марибор/Словения, сега Ванеса отново стигна до финала. Въпреки контузията в квалификациите, бе преодоляна сръбска състезателка с 4:2 точки. Ванеса не излезе в мача за златото, тъй като треньорът прецени, че е по-важно здравето на състезателя, отколкото първото място в конкретното състезание.

- Памела Василева (-33кг кадети) - бронзов медал. Пами преодоля опитна състезателка от Сърбия в 1/4 финала със 7:3 точки, след като изигра отлична среща. В 1/2 финала нашето момиче отстъпи пред шампионката в категорията. Това бе първо излизане за Пами на международно състезание през тази година и тя се представи добре спрямо моментните си възможности.

- Дамян Димитров (-41кг кадети) - Дими изигра отличен първи мач, печелейки с 12 точки разлика срещу сърбин (17:5), но във втората среща отстъпи минимално пред босненец след много спорно съдийство. Съперникът му впоследствие стигна до финала. След дългото отсъствие поради здравословни проблеми, Дамян започва да навлиза във форма. В това състезание загатна за потенциала, който има и показа, че е въпрос на време да бъде непрестанно сред медалистите в международните турнири.

- Дарин Кирилов (-31кг деца) - това състезание бе дебют за Дарин на международната сцена. Нашето момче имаше малшансът да се падне още в първия си мач срещу бъдещия шампион и загуби. Въпреки поражението, турнирът бе важен за Дарин, за да може да усети атмосферата на по-силно състезание и да види, че човек трябва доста да се труди преди да постига успехи извън страната.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са доволни от представянето на своите състезатели спрямо моментните им възможности!