Алексис Велков и Петър Борисов спечелиха медали от ранкинговия турнир - "България Оупън" G1

Алексис Велков (-37кг кадети) и Петър Борисов (-61кг кадети) спечелиха медали (съответно бронзов и сребърен) за Херея от ранкинговия турнир - "България Оупън" G1!

Състезанието се проведе на 02-03.март в София в зала "Фестивална" и бе с ранг към световната и европейската ранглисти в олимпийското таекуондо. Нашият клуб Херея бе представен от 12 състезатели, които спечелиха 2 медала (бронзов и сребърен) в конкуренцията на таекуондо отбори от 35 държави.

 

Алексис Велков изигра 3 битки в категория с 20 таекуондисти, надигравайки последователно представителите на Гърция и Великобритания, за да стигне до полуфинала, където отстъпи пред датчанин. Браво, Алексис!

Петър Борисов победи на полуфинала гръцки представител, а на финала отстъпи след много оспорван двубой пред сърбин. Поздравления за Пепи и неговия треньор от групата в Кюстендил - Мирела!

При мъжете и жените отборът ни беше представен от 5 състезатели, като най-напред се класира Цветан Якимов (-54кг мъже), който победи в първия кръг сърбин, но в мача за медал отстъпи минимално пред французин. Денис Димитров (-68кг мъже) победи представил на Гърция в първия кръг, но във втория отстъпи с 1:2 рунда пред чилиец. Георги Стоев (-54кг мъже) също се справи на ниво, отстъпвайки с по 1 точка разлика в двата рунда пред пуерториканец. Мира Никитова (-53кг жени) и Цвети Додова (-57кг жени) направиха дебют на ранкингов турнир при жените. Играха достойно, но загубиха първите си битки съответно от гъркиня и хърватка.

Благодарности на родителите за подкрепата и на състезателите за положените усилия!