ФЕНОМЕНАЛНИ ВАНЕСА И РУМИНА НА "Turkish Open" и "European Clubs Champs 2018"

Ванеса с бронз от "Турция Оупън 2018" ETU G1 Tournament, който е един от най-силните турнири по олимпийско таекуондо в света!

Румина - трета в Европа, след като спечели бронз на Европейското клубно първенство, което също е с ранг ETU G1!

 

В периода 05.02 - 13.02.2018 в град Истанбул/Турция се проведоха две от най-големите състезания по олимпийско таекуондо в света. Участниците в двата форума общо наброяваха над 3000 таекуондисти от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, а държавите над 50! В тази безмилостна конкуренция момичетата на Херея - Ванеса Маркова (-49кг девойки) и Румина Кирчева (-46кг девойки), успяха да стигнат до медалите в своите категории. Те бяха част от националния отбор на България за предстоящите два турнира, а представянето им е меко казано блестящо.

Първо се проведе Европейското клубно първенство, на което Румина успя да се класира на 3-то място, преодолявайки в квалификациите много силни състезателки от Казахстан и Азербайджан. В 1/2 финалния двубой нашето момиче се изправи срещу Асел Усманова и загуби с 1 точка разлика след съдийско наказание. Трябва да отбележим, че съперницичката е много опитен състезател - бронзов медалист при девойките от първенството на Азия и шампион от Корея Оупън и Казахстан Оупън. Въпреки всичко в един равностоен двубой Румина загуби с 1 точка и завоюва бронзов медал. БРАВО РУМИ!

Нашият клуб Херея бе представен в този турнир освен от Румина Кирчева, още от Ванеса Маркова, Дарин Кирилов и Денис Димитров - Рицаря. Дарин записа отлична победа в първия кръг срещу представител на Турция с 9:7 точки, но впоследствие в равностоен двубой отстъпи на украинец, който стигна до финала в категорията. Ванеса загуби на старта от туркиня след получена контузия още в началото на двубоя. Рицаря се изправи срещу национала на Турция в първия кръг, след като резултатът бе равен 9:9 само 30 секунди преди края нашето момче в крайна сметка загуби. Впоследствие турчинът спечели Европейското първенство и Турция Оупън няколко дни по-късно. Всички състезатели, които представиха Херея се биха на ниво, с огромно желание и за победа. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

На 12.02 (понеделник) нашите момичета се впуснаха в битките на "Турция Оупън". В конкуренцията на 46 състезателки Ванеса успя да стигне до медалите. В първия квалификационен кръг нашето момиче надигра класна състезателка от Казахстан със 7:6 точки в много оспорван двубой. Във втория кръг се саморазправи с туркиня, побеждавайки с 20:0 точки. В третия кръг Ванеса се изправи срещу Севда Пирсеидова от Азербайджан, която спечели европейската титла само 5 дни по-рано. В много драматичен сблъсък нашето момиче успя да навакса пасив от 1:7 точки в третия рунд, достигайки 9:9 и изпрати двубоя в 4-ти рунд за "златна точка". В него Ванеса реализира блестящ удар в главата на азерката, с което спечели сблъсъка. В мача за медал съперничка бе бронзовата медалистка от световното - Кискалт, от Германия. Ванеса демонстрира висок боен дух, след като отново успя да навакса пасив от 1:7 точки, обръщайки в третия рунд резултата за крайното 13:11 точки и класиране в медалите. На 1/2 финала многото контузии си казаха думата и нашето момиче отстъпи. Самото достигане до медал при наличието на топ страните в таекуондо в олимпийската категория -49кг е впечатляващо. БРАВО ВАНЕСА!

 

Като част от националния отбор на България - Ванеса и Румина, показаха високо ниво на подготовка, боен дух и огромно желание за победа. Те завоюваха медали за страната ни, което потвърждава тяхното блестящо представяне. БРАВО!!!