Състезателката на ТК Херея - Христина Стоева стана вицешампион на "39th Dutch Open 2012" в Холандия

На 18.март.2012г. ХРИСТИНА СТОЕВА (-44кг юноши) от Таекуондо клуб Херея СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ МЕДАЛ - СРЕБЪРЕН, ЗА БЪЛГАРСКОТО TAEKWONDO - WTF от "39th Dutch Open 2012" ETU A-Class Tournament, който се проведе в Айндховен/Холандия. Успехът, който постигна нашето момиче е впечатляващ, имайки предвид участниците - над 1200 състезатели, 270 Таекуондо клуба, 62 национални отбора от Европа, Азия, Африка, Австралия, Южна и Северна Америка. Турнирът се игра на 17 и 18 март от 9:00 до 19:00ч двата дни на 10 дожанга (игрални полета). Нашите състезатели - Христина Стоева и Цветелина Николова се състезаваха на 18 март (неделя). Представянето:

Хриси (-44кг юноши) бе изтеглена за първия мач, като за втората си среща очакваше победителката измежду Англия (бронзова медалистка от Европейското първенство за кадети през 2011г. - Тбилиси/Грузия) и Германия. Срещу нашето момиче се изправи англичанката, която буквално беше "пометена" с резултат 16:6. За третата среща Хриси победи само с 5:4 националната състезателка на Украйна, която бе елиминирала преди това азербайджанката (бронзова медалистка от Европейското за юноши в Пафос/Кипър през 2011г.). Казваме само, защото по време на мача бяхме меко казано ощетени с НЕ дадени 2 удара в главата, но въпреки това се класирахме за финала. Там ни очакваше представителката на Шотландия, която ще представя Великобритания на световното първенство за юноши през месец април тази година. В много равностоен мач, в който нашето момиче водеше в играта и в резултата с 5:4 в третия рунд последва уникална "съдийска резачка" - 4 точки за шотландката без никакво основание. Реферите се събраха и след дълги дебати оставиха необяснимо за нас точките на противника. След подновяването на играта последва много груб удар в подбедрицата на Хриси, която нямаше възможност да продължи мача поради лекарска забрана. Така състезателката на Таекуондо клуб Херея представи достойно, както клуба ни, така и България - поздравления! 

 

Цвети (-42кг юноши) - в първия мач се изправихме срещу състезателка от Англия и загубихме с 4:7 поради липса на тактическа дисциплина, като нашето момиче водеше с резултат от 2 точки в третия рунд. След това англичанката стигна до финала с 4 изиграни мача.

 

Треньорите на Таекуондо клуб Херея поздравяват децата си за успехите, които постигат, гордеят се с тях, защото със своите победи в най-престижните Таекуондо-WTF турнири на континента, носят имидж не само на нашия клуб, но и на България!!!