Рицарят с медал в дебюта си при юношите на G1 Словения Оупън

Денис Димитров-Рицарят спечели бронзов медал от Словения Оупън G1 в дебюта си при юношите на ранкинг турнир валиден за световната и европейска ранглисти.

 

 

Нашият клуб Херея бе представен от 4 състезатели - Емилия Тасева (жени), Ларен-Нур Райчева (кадети), Атанас Йорданов (юноши) и Денис Димитров-Рицаря (юноши). Състезанието се проведе в столицата на Словения - Любляна, където участие взеха на 750 от най-добрите таекуондисти в Европа. Конкуренцията бе безмилостна.

Рицарят завоюва бронзов медал сред 21 състезатели в своята категория. Това е първият му турнир в новата възрастова група юноши 15-17 годишни. Нашето момче бе изтеглен да почива в първия кръг. Във втория преодоля сърбин. В третия кръг бе сломен състезател от Италия, а на 1/2 финала в зрелищен двубой Денис отстъпи пред словенец, който впоследствие спечели категорията.

Другите трима представители на Херея загубиха битките си на старта, но показха високо ниво на подготовка и желание за победа. Станимир Лазаров и Румина Кирчева съпътстваха таекуондистите ни като треньори в Словения. Поздравления за екипа и постигнатия резултат!