На 08.февруари.2014 ТК Херея бе представен от 2 национални състезатели на "М-2" турнира в Хърватия, които спечелиха 2 златни медала за България

Владимир Главчев (-45кг юноши) и Сотир Димитров (-48кг юноши) оправдаха по най-добрия начин гласуваното доверие от страна на БФТ-WTF и спечелиха ЗЛАТНИ МЕДАЛИ за България на международния турнир "М-2", който се проведе на 08.февруари.2014г. в хърватския град Върбовац.

Владимир победи в три срещи, преди да се окичи със златото. Той надделя последователно над представители на домакините в първите си 2 мача с 9:4 точки първата среща и 6:3 точки във втората. На финала победи националния състезател на Чехия с 7:4 точки. Владо показаха добра тактическа дисциплина, добър тайминг и добра игра в защита, като не допусна нито веднъж да бъде ударен в главата от съперник през целия турнир, което е в основата на шампионския му медал. В категорията имаше конкуренция от четирима национални състезатели - Унгария, Словакия, Чехия, България и таекуондисти, представящи различни клубове от Хърватия.

Сотир победи в двата мача, които трябваше да изиграе, без да оставя съмнение в превъзходството си над съперниците. В първия мач нашето момче не разкри потенциала, с който разполага и въпреки многото съдийски грешки победи с 10:4 точки националния състезател на Унгария. На финала нашето момче беше безапелационно - победа с 14:2 точки над национален състезател на Сърбия. Сотир игра безкомпромисно в атака и не допусна грешки в защита, след което се окичи заслужено със златния медал.

Равносметката и обща информация за състезанието:

- Международен турнир "М-2" с участие на над 600 състезатели от 8 държави, проведен в гр. Върбовац/Хърватия

- Таекуондо клуб Херея бе представен в националния отбор на България от Владимир Главчев (-45кг юноши) и Сотир Димитров (-48кг юноши)

- Успехи - двамата състезатели на ТК Херея спечелиха ЗЛАТНИ МЕДАЛИ

- Българския национален отбор бе представен от 14 състезатели в този турнир, които завоюваха - 6 златни медала (2, от които са на нашите момчета)

- Рефери от България в турнира - Светослав Вълчев и Мирослава Коляндова

- Водач на отбора - Славчо Рачев

- Лични треньори, придружаващи националните състезатели - Васил Христев, Стамен Захариев, Славчо Рачев, Румен Димитров, Христо Върбанов и Ангел Кирчев

Успех на всички в предстоящите турнири!