Херея със 7 медала от турнира за "Купа Петрич" - отлично начало на новия сезон

На 03.октомври.2015 в зала "Арена Петрич" състезателите на Таекуондо клуб Херея завоюваха 7 медала от турнира по Олимпийско Таекуондо - "Купа Петрич".

Нашият клуб - Херея, бе представен от 8 състезатели - 6 в клас А и 2 в клас Б (без удари в главата). Децата и кадетите ни показаха добро ниво и съвсем заслужено стигнаха до отличията в своите категории. Ето и медалистите:

- Румина Кирчева (-41кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Богомила Тодорова (-36кг деца II група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Йоанна Тодорова (-37кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Мартин Йорданов (-33кг деца II група) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

- Томи Георгиев (-30кг деца II група) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

- Божидар Златанов (-36кг деца II група Б клас) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Минг Чънг (-40кг деца II група Б клас) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

 

Малко факти: за първи път се провежда състезание по Олимпийско Таекуондо в град Петрич. Турнирът бе организиран от "ТК Таекуондо фитнес" и БФТ-WTF. Участие взеха около 170 деца, които премериха сили на 3 дожанга (игрални полета) в клас А и клас Б (без удари в главата). За всички срещи бе подсигурена електронна екипировка - ДаеДо, а за кадетите клас А и електронни каски, което свежда претенциите на треньорите до минимум.

В турнира участие взеха трима от шестте състезатели на Херея, които ще представят клуба ни на силния международен турнир - "Galeb Trophy", който е с ранг G1, ще се проведе идната седмица в столицата на Сърбия - Белград и резултатите от него са валидни за световната ранглиста.

Румина Кирчева (-41кг кадетки) с лекота стигна до шампионския медал след 3 безапелационни победи в категорията си. Христина Тодорова (-47кг кадетки) показа добра игра, но за съжаление загуби с 2:3 точки от опитна състезателка, както и Йоанна Тодорова (-37кг кадетки), която допусна загуба на финала от финландка с 1:2 точки.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са доволни от своите възпитаници, които показаха добро ниво на спортнотехническа подготовка и представиха достойно клуба и себе си. Браво деца:-)