Константин Иванов (+65кг кадети) спечели бронз на G1 турнира - 'Галеб Трофи"

Константин Иванов (+65кг кадети) се представи отлично и спечели бронзов медал от международния турнир - "Галеб Трофи", който е с ранг G1.

Състезанието се проведе в столицата на Сърбия, Белград. Турнирът е традиционен и събра тази година над 1000 таекуондисти от десетки държави. Нашият клуб Херея бе представен от 6 състезатели - Ванеса Маркова (-49кг жени), Румина Кирчева (-49кг девойки), Дарин Кирилов (-53кг кадети), Валерия Димитрова (-62кг жени), Денис Димитров - Рицаря (-49кг кадети) и медалистът Константин Иванов (+65кг кадети), които показаха високо ниво на подготовка.

Коко стигна до бронза, след като в мача за медал надделя в много оспорван двубой над национала на домакините с 14:13 точки. В 1/2 финала нашето момче водеше в резултата до третия рунд, но поредица от неточности в края ни костваха участието във финала. Ванеса Маркова изигра отличен турнир, класирайки се на 5-то място при жените в олимпийската категория -49кг. В квалификациите нашето момиче надделя над националката на Япония с 15:10 точки. Японката е традиционен участник в сериите Град При. На 1/4 финала Ванеса отстъпи с 2:3 точки пред испанката - Палмер Солер, която впоследстие спечели турнира. Трябва да отбележим, че испанката е сред най-силните таеуондисти в света и е медалист, както от континентални, така и от Гранд При турнири. Дарин Кирилов победи в квалификациите представители на Холандия и Чехия, но в мача за медал бе спрян от германец. Валерия Димиторва отстъпи на рускиня в първия кръг, а Денис - Рицаря загуби в много драматичн сблъсък от национала на Русия с 13:15 точки, който впоследствие стана шампион в категорията. Румина Кирчева бе спряна от опитна хърватка, въпреки, че водеше в резултат през голяма част от двубоя.

Треньорите на Херея поздравяват състезателите за показаното високо ниво на подготовка и за достойното представяне на страната ни. БРАВО!