СТРАХОТНО - ВАНЕСА СПЕЧЕЛИ G1 ТУРНИРА ГЪРЦИЯ ОУПЪН, А ДЕНИС ЗАВОЮВА БРОНЗ

Великолепно представяне направиха двамата състезатели на Херея - Ванеса Маркова (-49кг девойки) и Денис Димитров - Рицаря (-45кг кадети), на супертурнира с ранг G1 - "Гърция Оупън".

Ванеса завоюва ЗЛАТЕН МЕДАЛ след пет победи, демонстрирайки високо ниво на спортно техническа подготовка във възрастова група юноши и девойки (15-17 годишни) при наличието на огромна конкуренция в най-многобройната категория при девойките на турнира. Денис спечели БРОНЗОВ МЕДАЛ в категория с 19 състезатели. Трябва да отбележим факта, че това е 4 медал през тази година за Рицаря от турнири с ранг G1 от 5 участия, което е впечатляващо.

Състезанието се проведе от 17 до 19.ноември.2017 в столицата на Гърция - Атина. Участие в битките взеха над 800 таекуондисти от 20 държави. Турнирът е с ранг G1 и носи точки за световната ранглиста. Нашият клуб Херея бе представен на най-виско ниво от състезателите - Ванеса Маркова и Денис Димитров - Рицаря.

Ванеса Маркова (-49кг девойки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Нашето момиче бе безапелационна в своята категория, постигайки 5 победи до титлата. В първи кръг 7:1 точки, втори кръг 14:0 точки, 1/4 финал 9:0 точки, 1/2 финал 2:0 точки и убедителното представяне на финала 9:4 точки срещу класната състезателка на домакините, която по-рано през годината спечели най-силния турнир в Европа с ранг G2 за Купата на Президента на WTF. Това бе 13 медал за Ванеса от турнири G1, но първи златен. БРАВО!

Денис Димитров (-45кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. Рицарят за пореден път показа, че е способен да печели медали от G1 турнири. Доказателство за това са 4 отличия в едва 5 участия. В категория с 19 таекуондисти нашето момче стигна до финалната четворка. В 1 кръг състезателят ни бе изтеглен да почива, 2 кръг 28:26 точки в много драматичен сблъсък, на 1/4 финала 11:9 точки и на 1/2 финала отново драматично, но за съжаление загуба 8:10 точки. Денис заслужава поздравления за отличния резултат, който постигна. БРАВО!