Дарин Кирилов (-33кг деца II група) спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ на Републикасйото Първенство за деца, което се проведе в София на 25.януари.2015 година

Дарин Кирилов (-33кг деца II група) се представи отлично на Републиканското Първенство за деца, спечелвайки ЗЛАТЕН МЕДАЛ в най-многобройната и конкурентна категория на турнира. Нашето момче спечели 4 мача, за да стигне до шампионския медал.

Турнирът бе организиран от БФТ-WTF. Състоя се в тренировъчната зала на "Арена Армеец", където 150 деца премериха сили, за да определят най-добрите на България в съответната възрастова група през настоящата 2015 година.

В клас А клубът ни бе представен от 4 състезатели, които бяха на ниво. Мартин Йорданов (-33кг деца II група) спечели първите си 2 срещи и стигна до бронзовия медал в категорията. Това може определи като успех, имайки предвид смяната на категорията и силната конкуренция. Цветан Якимов (-27кг деца II група) се класира на 3 място в категорията си. Цецо е с повече от 3 килограма под конкурентите си и загуби минимално в много интересен мач на 1/2 финала, но успехите за нашето момче в тази категория са въпрос на качване на няколко килограма и малко време. Денис Славчев също се представи много добре, побеждавайки убедително в първия си мач, но във втория отстъпи на класен състезател, с който редовно играеха финали в по-малката възрастова група през миналата година. В клас Б Херея бе представена достойно от състезателите ни, които добавиха още 6 медала:

- Кристиян Костадинов (-44кг деца II група) - златен медал

- Малин Парталев (-36кг деца II група) - сребърен медал

- Георги Стоев (-25кг деца I група) - бронзов медал

- Минг Чънг (-33кг деца II група) - бронзов медал

- Томи Георгиев (-30кг деца II група) - бронзов медал

- Богомила Тодорова (-33кг деца II група) - бронзов медал

Представянето на малките таекуондисти на Херея може да се определи като много добро спрямо моментните възможности на състезателите ни, които завоюваха 9 медала от 10 възможни. Треньорите поздравяват състезателите на Херея с отличията и им пожелават да бъдат още по-усърдни в тренировките, за да постигат по-големи успехи!