ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ НА "5th HEREYA OPEN 2015"- LIVESTREAM НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ТАЕКУОНДО-WTF

За първи път сайт излъчва на живо цялото състезание онлайн с HD качество за всички фенове на Таекуондо

 

ЛИНКwww.youtube.com/channel/UC3Ex8IHrzKarq5xKYCfbzxA

 

На 25 април /събота/ в Зимния дворец в София ще се проведе Петият турнир Херея Оупън по олимпийско Таекуондо за деца и кадети. Над 500 участници от всички възрастови групи от 10 държави ще премерят сили тази събота на международния еднодневен турнир със старт 09:00ч. Сред официалните лица, които ще станат преки свидетели на спаринг двубоите, ще бъдат министърът на спорта на Република България Красен Кралев, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта – проф. Борислав Борисов, Борислав Иглев, член на същата комисия, актрисата Елен Колева, бизнесменът Петко Димитров и други.

За първи път в историята на спорта Таекуондо WTF в България целият турнир Херея Оупън ще се излъчва и на живо в интернет. На сайта на Българската Федерация по Таекуондо WTF- всички практикуващи и почитатели на Таекуондо у нас ще имат възможност да се насладят на атрактивните изпълнения, оспорвани срещи и финалното награждаване чрез пряко онлайн излъчване в реално време. Двубоите ще се снимат през целия ден с шест камери – пет статични, разположени на петте игрални полета и една мобилна, а професионален ТВ екип ще се погрижи нарастващият брой фенове на олимпийския спорт у нас и в чужбина да могат да проследят спортните страсти и пред екрана на компютрите си. Компанията, на която Федерацията е гласувала доверие за техническото обезпечаване на събитието е „Техно“ – най-големият вносител на професионална Full HD техника в страната.

Състезанието по Таекуондо WTF е петият международен турнир, който клуб Херея организира съвместно с Българската Федерация по олимпийско Tаекуондо. Очаква се огромен интерес от Tаекуондо средите в световен мащаб поради участието на много титулувани и утвърдени вече състезатели, а растящата популярност на този олимпийски спорт в страната, стана причина организаторите да инвестират в модерна онлайн система и пряко да излъчат целия турнир онлайн. Интересът към Таекуондо логично расте и след класирането на двамата високо отличили се български таекуондисти Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев на Първите Европейски Олимпийски Игри в Баку ( 16-19. 06. 2015г.).

Тази година в международния турнир Херея Оупън главен съдия ще бъде сърбинът -Предраг Тешович. Той е един от най-авторитетните съдии на Световната Таекуондо Федерация, участвал на Олимпийските Игри в Лондон и на международния съдийски семинар в Москва, част от съдийската подготовка за Олимпийските Игри в Рио 2016 г. от който скоро се завърна и бг съдията Илия Димитров.

Пряко онлайн излъчване на турнира:

Официална уеб страница на Българската Федерация по Таекуондо WTF

Официална уеб страница на Клуб Херея

За повече информация:

Фейсбук страницата на клуб Херея

Официална уеб страница на Българската Федерация по Таекуондо WTF