Румина с отлично представяне и сребърен медал от G1 турнира в Холандия - "43th Dutch Open 2016"

Херейци спечелиха 2 медала за България от най-стария турнир по олимпийско Таекуондо в Европа - "43th Dutch Open 2016", ETU G1 Tournament. Те са дело на Румина Кирчева (-44кг кадетки) - сребърен, и Теодор Атанасов (-57кг кадети) - бронзов.

На 12-13.март.2016 в холандския град Айндховен се проведе един от най-силните турнири по олимпийско Таекуондо на континента. Участие взеха над 1200 състезатели от 43 държави, сред които основни сили в таекуондо като - Русия, Турция, Германия, Испания, Египет и др. Мачовете се играха на 10 дожанга (игрални полета), които бяха обезпечени с електронни хо-га и каски за възрастовите групи - кадети, юноши и мъже. Таекуондо клуб Херея бе представен от 3 таекуондисти, които успяха да спечелят 2 медала за страната ни, което може да се определи като отлично постижение, имайки предвид огромната конкуренция на турнира.

Румина Кирчева (-44кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ! Руми бе изтеглена да почива в първия кръг. В следващия се изправи срещу състезателка от полския национален отбор. Срещата започна трудно, а резултатът след края на втория рунд бе 5:4 точки за нашето момиче. В 3 рунд съперничката тръгна в атака и Румина с лекота затвори мача при 17:4 точки. Във трети кръг, мачът за медал, нашето момиче се изправи срещу холандка. Резултатът бе 0:0 до самия край на 3 рунд, когато Румина реализира точка в хо-гото и непосредствено след това се възползва от грешка на хондката и реализира каска, с което резултатът стана 4:0. В самия край на двубоя съперничката отбеляза за крайното 4:1 точки. На 1/2 финала Руми се изправи срещу представителката на Франция в категорията и изигра великолепен мач. Двубоят бе спечелен от нашето момиче с 10:2 точки, след като Руми реализира по 1 каска във всеки един от трите рунда, без да оставя никакво съмнение в превъзходството си. В мача за титлата съперничка бе позната - от сръбския националн тим. През първия рунд Румина изоставаше с 1:3 точки, но в самия край на 2 рунд нашето момиче реализира каска и обърна в своя полза резултата за 4:3 точки. В самия край на мача, буквално с последния удар в последната секунда сръбкинята успя да изравни резултата за 4:4 точки. Последва допълнителен рунд за златна точка, в който съперничката реализира първа точка и спечели титлата. Представянето на Румина може да се определи като отлично. Браво Руми!

Теодор Атанасов (-57кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ! Това бе третото състезание на Тедо от веригата G1, където той спечели своя първи медал. На 1/2 финала нашето момче загуби от поляк с 3:8 точки. В първия рунд съперникът поведе с 4:0, но в самия край на 2 рунд Тедо реализира каска и намали на 3:4 точки. В 3 рунд нашето момче се опита да обърне, но опитът на поляка си каза думата. Въпреки всичко Тедо заслужава поздравления. Браво Теодоре!

Ванеса Маркова (-52кг девойки) - Ванеса загуби още в първия си мач от представителката на Великобритания. Двубоят започна равностойно, като двете състезателки заложиха на предпазливостта. Във втория рунд англичанката поведе, но веднага след това Ванеса реализира каска за 3:1 точки. В самия край на рунда съперничката обърна до 3:5 в своя полза. В 3 рунд нашето момиче се опита да обърне резултата, но не успя, губейки с 5:7 точки. Следващото състезание за Ванеса е идната седмица в Белгия, където ще има възможност да изиграе още по-добър мач. Браво и на Ванеса за усилията!

Треньорите на Херея поздравяват своите състезатели за постигнатия успех в Холандия, пожелават им да бъдат здрави и да се представят още по-добре на предстоящияте турнири!