Цветан Якимов (-54кг) с първи медал при мъжете от G1 турнира "Швеция Оупън"

Двама състезатели на Херея спечелиха медали от "Швеция Оупън" G1 - Цветан Якимов (-54кг мъже) и Яна Драганова (-59кг юноши)!

Таекуондо клуб Херея за пореден път се нареди сред елита в европейското олимпийско таекуондо, след като Цветан Якимов (-54кг мъже) завоюва първия си медал от ранкинг G1 турнир при мъжете при наличието на силна конкуренция. В първия кръг нашето момче преодоля шведа - Муса Маруан с 2:0 рунда (11:3 и 9:1 точки). В мача за медал Цецо надигра също с 2:0 рунда (10:7 и 8:6 точки) представителя на САЩ - Джейсън Едуардс. На полуфинала състезателят на Херея отстъпи пред Заг Сарсоза от Великобритания в много драматичен сблъсък с 1:2 рунда (10:12, 17:11 и 6:10 точки). Мачът бе съпътстван от редица обрати и спорни решения на ВАР рефера. Въпреки всичко Цветан показа огромно израстване и влезе в елита при мъжете с медал от ранкинг турнир. Браво, Цеци!

Яна Драганова (-59кг юноши) спечели бронзов медал, след като на полуфинала отстъпи пред шведка, а Дейна Йорданова (-52кг юноши) победи в първия кръг представителка на САЩ, но в мача за медал отстъпи с 1:2 рунда от великобританка.

Състезанието се проведе на 11-12.ноември.2023г. в четвъртия по големина град в Швеция - Упсала. Участие в турнира взеха над 800 таекуондисти от 25 държави. Клуб Херея за пореден път доказа, че е сред най-добрите. Поздравления за нашите състезатели!