"5th Hereya Open" - информация и факти

Това, което отличава "5th Hereya Open":

1.) За пъри път LIVESTREAM на състезание по Таекуондо-WTF в България.

- на този линк можете и сега да гледате всички мачове на Вашите състезатели: https://www.youtube.com/channel/UC3Ex8IHrzKarq5xKYCfbzxA

- на този линк можете да видите всички снимки, които нашият фотограф - Яне Голев, направи специално за участниците на "5th Hereya Open": https://www.facebook.com/media/set/?set=a.836552189747671.1073741835.202834299786133&type=1

2.) За първи път главен рефер на състезание по Таекуондо-WTF в България е чужденец - Предраг Тешович, един от топ съдиите на Световната Федерация по Таекуондо.

3.) Това е единствения турнир в България през последните 5 години, който се проведе само в клас А и само във възрастови групи - деца и кадети.

Участие в състезанието взеха над 350 таекуондисти във възрастови групи деца и кадети от България, Гърция, Швеция, Албания, Македония, Сърбия, Тайланд, Молдова и Италия. Много от участниците са медалисти от престижни международни форуми в Европа (G1 турнири и Европейски първенства за кадети). Организаторите бяха подсигурили 15 чуждестранни съдии и 30 български рефери, които ръководеха стриктно битките на 5 игрални полета. Специални гости на турнира бяха: Министър Красен Кралев, Председателят на БФТ-WTF г-н Андрей Георгиев, Директорът на ЧУ "Дружба" г-н Юрий Златков, Директорът на "Академика" ЕООД г-н Борислав Тодоров, както и светските личности: актрисата Елен Колева и бизнесменът Петко Димитров.

Голяма част от срещите на "5th Hereya Open" бяха много оспорвани и предизвикаха еуфория сред публиката. За всяко игрално поле бе предвидена камера, която да излъчва на живо двубоите и сега на запис за феновете на таекуондо, които имат желание да ги гледат. Дежурен оператор следеше за най-интересните срещи, които бяха показвани директно на специална видео стена в залата. Състезанието бе отразено от 3 телевизии, голяма част от най-тиражираните вестници в страната, както и десетки електронни медии.

Предлагаме на Вашето внимание линк с резултатите, където можете да видите клубовете, които завоюваха отборните купи в различните възрастови групи: http://www.hereyatk.com/sites/default/files/1_2.jpg

Носители на статуетките за най-техничен състезател на "5th Hereya Open" са:

Георги Кръстев (-25кг) /Нерон/ - деца I група

Георгиос Геровайос (-36кг) /СОАТ Трикалон/ - деца II група

Румина Кирчева (-37кг) /Херея/ - кадети

И тримата състезатели спечелиха по безапелационен начин златните медали в своите категории, демонстрирайки високо ниво на спортнотехническа подготовка.

Нашият клуб Херея бе представен от 11 таекуондисти, които завоюваха 5 медала:

Румина Кирчева (-37кг кадетки) - златен медал

Денис Славчев (-36кг деца II група) - сребърен медал

Мартин Йорданов (-33кг деца II група) - бронзов медал

Теодор Атанасов (-61кг кадети) - бронзов медал

Богомила Тодорова (-33кг деца II група) - бронзов медал

Организационния комитет на "5th Hereya Open" поздравява всички състезатели, треньори и родители с участието им в престижния турнир, пожелава им да бъдат здрави и още по-мотивирани в тренировките!