СЪСТЕЗАТЕЛЯТ НА ТК ХЕРЕЯ - СОТИР ДИМИТРОВ (-48кг юноши) БЕ ЕДИН ОТ ДВАМАТА БЪЛГАРСКИ ТАЕКУОНДИСТИ, КОИТО ПРЕДСТАВИХА СТРАНАТА НИ НА 10 СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ТАЕКУОНДО-WTF ЗА ЮНОШИ

На 23-26Март, 2014г. в Тайпе Сити/Тайван се проведе 10 Световно първенство по Таекуондо-WTF за юноши. За втори пореден път в рамките на една седмица българските таекуондисти Сотир Димитров (-48кг) от ТК Херея и Даниел Турнов (-63кг) от СК Форс-София представиха страната ни сред елита на Олимпийското Таекуондо-WTF.
Във втория ден в надпреварата се впусна нашият Сотир Димитров, който имаше 59 състезатели в своята категория и 6 срещи до финала. В първа среща се изправи срещу представителя на Сингапур, който успешно бе преодолян с 21:7 точки. Резултатът в по-голямата част на първия рунд бе равен като се развиваше точка за точка, но нашето момче поведе с 9:6 в последните 30 секунди. В самия край на втория рунд Сотир успя да поведе с 12:7 точки и да се оттегли с добър аванс на почивката. В третия рунд съперникът се хвърли в атака, но Сотир не му остави никакви шансове като буквално го преби и мачът бе прекратен при резултат 21:7 точки. Във втора среща състезателят ни се изправи срещу представителя Израел. Първия рунд се развиваше равностойно и резултатът от него бе равен като след много спорен видеориплей ни бе отнет картона за протест. През втория рунд Сотир демонстрира явно превъзходство и поведе с 10:6 точки. В третия рунд след спорни съдийски решения съперникът успя да изравни само 3 секунди преди края на мача. Стигна се до рунд за златна точка, където израелецът реализира пръв и спечели. Така приключи достойното представяне на Сотир в Тайпе Сити/Тайван.
Даниел Турнов имаше 62 състезатели в своята категория и 6 срещи до финала. В първа среща жребият му отреди да се изправи срещу представителя на Молдова. В редовното време състезателите се догонваха в резултата като през втората половина Турнов демонстрира превъзходство. Тактически пропуск в края на мача доведе до изравняване от страна на молдовеца и рунд за златна точка, в който съперникът реализира пръв и спечели.
Двамата състезатели в рамките на 10 дни, участваха на Олимпийска квалификация и Световно първенство. Положиха максимални усилия за добро представяне и доказаха, че при още по-упорита работа, желание и воля за победа, неминуемо България ще се нареди сред най-добрите държави в света на Олимпийското Таекуондо-WTF.