Достойно представяне на херейци на "44th Dutch Open 2017" ETU G1 Tournament

Румина Кирчева (-46кг девойки) и Дарин Кирилов (-41кг кадети) предстоявиха достойно България и клуб Херея на 44 издание на най-стария турнири по олимпийско таекуондо в Европа - "44th Dutch Open" ETU G1 Tournament.

Състезанието се проведе в холанския град Айндховен и събра елита на световното таекуондо. Участие взеха над 1600 таекуондисти от цял свят, сред които олимпийски и световни шампиони. Нашият клуб Херея бе представен от 2 състезатели, които не успяха да спечелят медал, но дадоха всичко от себе си и доказаха, че мястото им е там - сред най-добрите на Континента в техните възрастови групи.

Румина Кирчева (-46кг девойки) - жребият бе безмилостен и определи за съперник на старта вицесветовната шампионка за кадети - Тирадо, от Испания. Румина показа огромно желание за победа и успя да спечели със 17:16 точки, след много драматичен обрат в края на мача, губейки с 6:16 само 40 секунди преди гонга. В мача за медал съперник бе европейската шампионка - Геверс, от Белгия. Румина започна силно двубоя, но изоставането в началото на 3 рунд не можа да бъде наваксано и последва загуба. Въпреки това нашето момиче заслужава поздравление за показаното в Холандия. Браво Румина.

Дарин Кирилов (-41кг кадети) - съперникът на старта бе от Норвегия. Дарин започна силно мача и поведе с 6:0 точки в 1 рунд. Последва отпускане и норвежецът успя да обърне резултата до 6:7 във 2 рунд. В последната част на мача Дарин даде всичко от себе си и доказа, че е по-добрият, печелейки безапелационно двубоя. Във втория кръг нашето момче се изправи срещу холандец, който бе на много добро ниво. Мачът се развиваше равностойно, но при една размяна на удари в 3 рунд съперникът успя да дръпне с 4 точки и това коства загуба за нас с 5:10 точки. Впоследствие холандецът стигна с лекота до медалите. Трябва да отбележим факта, че Дарин изигра силен турнир при наличието на голяма конкуренция и заслужава поздравление за представянето си.

Браво, деца!