Румина Кирчева (-37кг кадетки) от ТК Херея спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за България на един от най-силните тунири по Олимпийско Таекуондо-WTF в Европа - "13th Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open" с ранг G1

Румина Кирчева (-37кг кадетки) от Таекуондо клуб Херея спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за България на един от най-силните турнири по Олимпийско Таекуондо-WTF в Европа - "13th Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open" с ранг G1.

 

Състезанието се проведе на 18-19.октомври.2014 в столицата на Сърбия - Белград. Участие взеха около 1300 таекуондисти от 52 държави, представящи повече от 180 клуба. Битките се водеха едновременно на 11 дожанга (игрални полета). Конкуренцията във всички възрастови групи (кадети, юноши и мъже) бе огромна. България бе представена с повече от 55 състезатели, които премeриха сили със своите съперници. Нашите момчета и момичета завоюваха общо 7 медала - 2 сребърни (единият от които на Румина) и 5 бронзови. Осем родни рефери бяха ангажирани в турнира. Технически делегат на ETU, който трябваше да даде оценка за цялостната организация на състезанието бе президентът на БФТ-WTF - г-н Андрей Георгиев.

Таекуондо клуб Херея бе представен от трима от най-добрите си атлети - Румина Кирчева (-37кг кадетки), Памела Василева (-37кг кадетки) и Сотир Димитров (-51кг юноши). Представянето:

- Памела Василева (-37кг кадетки) - тя излезна първа на игралните полета от нашия отбор, изправяйки се срещу състезателка от Сърбия в квалификациите. Пами водеше почти през целия мач, а в заключителните секунди на третия рунд за миг невнимание допусна изравняване. Последва рунд за златна точка, където нашето момиче за съжаление загуби с краен резултат 3:4.

- Сотир Димитров (-51кг юноши) - жребият беше безпощаден за Сотир и още в първия мач го противопостави на един от най-силните таекуондисти при юношите в света към момента - Стефан Аудиберт от Франция, който е бронзов медалист от Олимпийските игри за младежи в Нанджинг/Китай през това лято. Нашето момче изигра правилно в тактическо отношение двубоя, който вървеше точка за точка, но в крайна сметка по-големия опит на французина си каза думата и загубихме с 8:11 точки.

- Румина Кирчева (-37кг кадетки) - последна от нашия тим на дожанговете излезна Руми, която трябваше да се изправи срещу по-опитна съперничка от Швейцария.Нашето момиче започна плахо срещата, имайки предвид, че това бе едва 3-то международно състезание извън България за нея. Първия рунд завърши при резултат 1:1 точки като съперничките повече изчакваха и не бързаха да рискуват. Във втория рунд Румина се оттегли с аванс 3:2 точки. В третия рунд швейцарката тръгна напред, за да обръща резултата, което се оказа добре за нас. На контраатака Руми реализира още 11 точки и приключи двубоя при резултат 14:2. На 1/2 финала трябваше да се изправим срещу победителката от опитна италианка или французойка, която е бронзов медалист от Световното Първенство за кадети в Баку/Азербайджан през това лято. Италианката спечели и така срещна Румина в битка за финала.Първия рунд премина предпазливо при резултат 0:0. Във втория рунд нашето момиче взе предимство след удар в главата на съперника за 3:0, но в самия края на рунда Руми допусна грешка от клинч и удар в полза на италианката за 3:3. В третия рунд около 10 секунди преди края на мача последва точка за Румина, която се оказа решаваща за успеха с 4:3 точки. До финала от другия поток стигна швейцарката - Татяна Миколи, след 3 поредни победи. Липсата опит в подобни битки попречи на Румина да разкрие напълно потенциала си на финала последва логична загуба с 0:6 точки. Въпреки това представянето на нашето момиче може да се определи като отлично. Факт е, че сериозната работа във второ поредно лято започва да дава резултат!

  

Треньорите на Таекуондо клуб Херея поздравяват всички българи медалисти от този престижен таекуондо форум и техните лични треньори. На нашите състезатели честитим доброто представяне и им пожелаваме да бъдат още по-трудолюбиви в тренировъния процес! БРАВО ДЕЦА!