5-то място за Ванеса на Европейското Първенство под 21 години

На 11.ноември.2018 в столицата на Полша - Варшава, таекуондистите на Херея - Ванеса Маркова (-46кг жени) и Теодор Атанасов (-74кг мъже) излезнаха на дожанговете, представяйки националния отбор на България на Европейското Първенство за младежи под 21 години.

Участие в турнира взеха почти всички страни от Континента. В категорията на Ванеса имаше 41 таекуондистки. Нашето момиче се класира на 5-то място в тази конкуренция, което бе и най-доброто представяне за България на този форум. Ванеса пропусна първия кръг по жребий. Във втория кръг се изправи срещу представителката на Турция, която бе преодоляна от нашето момиче със 21:9 точки. В третия кръг Ванеса надделя над представителката на Италия с 20:7 точки. В четвъртия кръг, който се явяваше мач за медал, нашето момиче се изправи срещу представителката на Русия. В много зрелищен сблъсък, съпроводен с обрати, Ванеса отстъпи в резултата. Впоследствие рускинята завоюва с лекота златния медал, което гарантира 5-то място за България.

Теодор Атанасов (-74кг мъже) се изправи в първия кръг срещу фаворита в турнира - Али Калифеев от Русия. Нашето момче показа добра игра, но отстъпи пред класния руснак, който впоследствие спечели титлата.

Треньорите на Херея поздравяват състезателите за показаното високо ниво на подготовка и постигнатия от Ванеса резултат. БРАВО!