Румина Кирчева спечели пореден медал за Херея от ETU G1 Tournament - "Moldova Open 2015"

Таекуондо клуб Херея взе участие с двама свои състезатели на поредния ETU G1 Tournament, който се организира в Европа - "Moldova Open 2015" в град Кишинев. Участие в състезанието взеха на 500 таекуондисти от елита на Континента в този олимпийски спорт. При наличието на силна конкуренция нашите състезателки се представиха на ниво:

 

- Румина Кирчева (-37кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. В битката за медалите нашето момиче победи националната състезателка на Украйна с 3:2 точки, реализирайки печелившия удар в самия край на мача. На 1/2 финалите Руми загуби от националната състезателка на Сърбия с 4:6 точки, след като водеше в резултата до последните секунди. Имайки предвид периода на подготовка, в който се намира нашата състезателка, то влизането в тройката на този форум спокойно може да се определи като много добро. Впоследствие сръбкинята завоюва титлата, печелейки с 24:1 точки на финала.

- Йоанна Тодорова (-33кг кадетки)  - това бе едва втори международен турнир за Йони извън България. Нашето момиче бе леко напрегнато по време на двубоя. Йоанна изоставаше в резултата през първия рунд, но впоследствие обърна точките в своя полза. Миг невнимание в последните секунди на срещата доведоха нещата до рунд за златна точка, който бе спечелен от украинската съперничка.

Треньорите на Херея оценяват представянето на момичетата в този елитен турнир като много добро, имайки предвид периода на подготовка, в който се намират. Браво деца!