Херейци с отличен старт на новия сезон - Ванеса и Денис с медали от "Словения Оупън", ETU G1 Tournament

Ванеса Маркова (-49кг девойки) и Денис Димитров (-41кг кадети) спечелиха бронзови медали на силния международен турнир по олимпийско таекуондо - "Словения Оупън", който е с ранг G1, а Румина Кирчева (-46кг девойки) остана на 6 място в крайното класиране.

Таекуондо клуб Херея участва с трима състезатели - Ванеса, Денис и Румина, които донесоха 2 медала за България. Участие в турнира взеха над 800 таекуондисти от десетки държави, които премериха сили на 8 дожанга в два последователни дни, 25-26.февруари.2017г. Това състезание бе първо за нашия отбор по "новите правила", т.е. вече всеки удар в хо-гото носи по 2 точки, а всяко наказние по 1 точка. Треньорите вече нямат право да вдигат картон за удар в лицето, тъй като това изцяло остава приоритет на главния съдия, който винаги подминава подобни ситуации, като изключение прави само, когато има броене на нокдаун.

Ванеса Маркова (-49кг девойки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. Това бе 11 медал за Ванеса от турнири с ранг G1. По пътя към медалите нашето момиче преодоля последователно състезателки от Хърватия, Полша и Австрия, демонстрирайки високо ниво. На 1/2 финалите Ванеса загуби от европейската шампионка от Руминия, но като цяло показа добра игра и заслужено спечели медал в най-конкурентната категория при девойките на турнира. Браво Ванеса!

Денис Димитров (Рицаря) (-41кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. Още при първото си участие на форум от толкова висок ранг, Денис успя да стигне до медалите в конкуренцията на 15 таекуондисти. За съжаление на 1/4 финала ръката на нашето момче бе счупена и той не можа да излезе на 1/2 финала срещу представителя на Германия. Денис залужава поздравления за отличното си представяне и по-бързо да се въстановява, защото състезанията и успехите са пред него. Браво Рицарю:-)

Румина Кирчева (-46кг девойки) - шесто място. Това бе първо участие на Румина при девойките, където в конкуренцията на 17 таекуондистки успя да се класира на 6 място, преодолявайки с лекота квалификациите и допускане на загуба на 1/4 финала от унгарка. Браво Руми.

Треньорите на Херея поздравяват състезателите със силното представяне, пожелават им да бъдат здрави и още по-усърдни в тренировките. БРАВО на целия отбор!