Румина Кирчева (-37кг кадетки) спечели БРОНЗ на "Балканското Първенство" по Олимпийско Таекуондо-WTF, провело се на 11-12.октомври.2014 в Марибор/Словения

Румина Кирчева (-37кг кадетки) от Таекуондо клуб Херея спечели БРОНЗОВ МЕДАЛ на "Балканското Първенство" по Олимпийско Таекуондо-WTF. Турнирът се проведе в Марибор/Словения на 11-12.октомври.2014 в зала "Табор".

Участие в състезанието взеха 432 таекуондисти от Балканите, представящи 11 държави - България, Сърбия, Турция, Словения, Босна и Херцеговина, Румъния, Македония, Албания, Косово, Черна Гора и Хърватия. Нашият клуб бе представен от Румина Кирчева (-37кг кадетки), за която това бе едва второ международно състезание. Нашето момиче показа добра кондиционна подготовка и психическа устойчивост. В срещата за медалите Руми спечели срещу доста по-опитна състезателка от Сърбия с убедителното - 13:2 точки. В 1/2 финален двубой нашето момиче загуби от турска състезателка, след много спорно съдийство с 3:6 точки. При резултат 2:0 точки за Руми не бе отчетен 100% удар в каската на съперника, а обеснението от съдийската маса бе, че камерата на виодеориплея не хваща местоположението на състезателките, т.е. грешка на снимащия мача. Въпреки това представянето на Румина може да се определи като много добро, имайки предвид малкия международен опит до момента и факта, че сме в началото на полусезона.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са доволни от представянето на Румина и и пожелават още по-големи успехи на предстоящите големи международни таекуондо форуми до края на годината - G1 турнири и Европейско клубно Първенство!