ХРИСТИНА СТОЕВА от ТК ХЕРЕЯ СПЕЧЕЛИ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за БЪЛГАРИЯ от "Austria Open 2012", ETU A-Class Tournament

На 02-03.юни.2012г. в Инсбрук/Австрия в Олимпийската зала се проведе най-силния турнир за кадети (12-14 годишни) в Европа. Състезанието е под опеката на Европейския Таекуондо Съюз (ETU) и събра елита на Oлимпийското Taekwondo-WTF - над 1200 състезатели от цял свят, представящи около 300 таекуондо клуба от стотина държави. Много силно се представиха нашите 7 състезатели, като показаха високо ниво на подготовка, подплатено с победи и медали. Ето и представянето на състезателите от Таекуондо клуб Херея:

ХРИСТИНА СТОЕВА (-44кг юноши) - спечели ВИЦЕШАМПИОНСКА ТИТЛА за БЪЛГАРИЯ при юношите от турнира след безкомпромисна игра. Трябва да се отбележат няколко много важни факта: Хриси е само на 13 години, играе във възрастова група юноши до 18 години сред елита на Олимпийското Taekwondo-WTF и ПОБЕЖДАВА! Нашето момиче е ЕДИНСТВЕНИЯТ СЪСТЕЗАТЕЛ в историята на ТАЕКУОНДО в БЪЛГАРИЯ, който за ЕДИН ПОЛУСЕЗОН УСПЯВА ДА СПЕЧЕЛИ МЕДАЛИ ОТ 5-ТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ТУРНИРА В ЕВРОПА - "Trelleborg Open 2012", "Germany Open 2012", "Dutch Open 2012", "Belgium Open 2012" и "Austrian Open 2012". ТЕЗИ УСПЕХИ НОСЯТ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИМИДЖ НА БЪЛГАРСКОТО ТАЕКУОНДО и СПОРТ В ЦЯЛА ЕВРОПА! БРАВО ХРИСИ - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! Хриси, след всичко това трябва да бъдеш още по-мотивирана, самодисциплинирана и всеотдайна в тренировъчния процес!

ВЛАДИМИР ГЛАВЧЕВ (-33кг кадети) - много силно представяне на капитана на Херея след победа в първия мач над националния шампион на Швеция с 12:0 и прекратяване във втория рунд. Във втората среща Влади се изправи срещу представителя на Германия, който буквално беше "пометен" с резултат 17:4 и прекратяване на мача. Интересен факт е, че на стола на детето от Германия седеше личният треньор на Сервет Тезегюл (таекуондист номер едно в света за 2011г.), който след мача поздрави Влади за виското ниво, което притежава за тази си възраст и за начина, по който чувства играта. В битката за медалите на 1/4 финала се изправихме срещу състезател от Франция. Първият рунд завърши при резултат 4:3 за французина и сравнително нормално съдийство. Във втория рунд се случиха БЕЗОБРАЗНИ "СЪДИЙСКИ РЕЗAЧКИ" - след удар, който премина на минимум 10 см от главата на Владимир, без абсолютно никакъв контакт, бяха отчетени НЕ 4, а цели 5 точки за противника, последваха безрезултатни протести и след подновяването на играта се появиха нови 3 точки за противника без никакво основание. Влади навакса част от резултатa, но не успя да спечели. След това французинът стана победител в категорията след убедителни победи...ИСТИНАТА Е, ЧЕ В ТАЗИ КАТЕГОРИЯ БЪЛГАРИЯ РАЗПОЛАГА С НАЙ-СИЛНИЯ СЪСТЕЗТЕЛ В ЕВРОПА, който по БЕЗОБРАЗЕН НАЧИН БЕШЕ ЛИШЕН ОТ ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ! Влади, бъди мотивиран, постоянен и всеотдаен в тренировките и лагерите, които ни предстоят лятото и на Европейския шампионат догодина няма да има кой да те спре!

СОТИР ДИМИТРОВ (-37кг кадети) - изключително представяне. В първия мач победи основният конкурент в категорията си - състезателят на Украйна, който е шампион на множество турнири в Източна Европа и един от най-добрите на континента. Сотир спечели с резултат 12:9 в един много драматичен мач. Във втората среща се изправихме срещу представителя на домакините от Австрия, където нашето момче победи с НОКАУТ още в първия рунд. Последва 3-ти мач, който се явяваше и битка за медалите. В него Сотир се изправи срещу състезател от Франция. При резултат 5:3 в полза на французина в края на мача НЕ бе отчетен удар в главата за Сотир, който щеше да му донесе победата. Очевидно изключителното лоби на Франция в Таекуондо-WTF си каза думата и България бе спряна, както и в мача на Владимир, така и в тази категория. Опонентът на нашето момче стана победител на турнира...ЗА НАС СОТИР Е ИСТИНСКИ ШАМПИОН И НЯМАМЕ НИКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ В СЛЕДВАЩИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ЩЕ ГО ДОКАЖЕ! Соте, бъди постоянен и концентриран в тренировъчния процес и успехите винаги ще бъдат част от теб!

ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛОВА (-44кг кадети) - много добро представяне. Цвети победи в първия мач представителката на домакините от Австрия след отлична тактическа дисциплина. Втората среща се изправихме срещу Дания. Първият рунд завърши 3:0 за Цвети. През втория последва размяна на удари в главите и за двете състезателки, но този за нашата НЕ бе отчетен...резултатът стана равен, след което датчанката отбеляза точка и спечели мача. Впоследствие тя стигна до медалите след още победи. Истината е, че Цвети беше грубо ощетена и заслужаваше да стигне най-малко до медалите! Цвети, горе главата, вярвай повече в себе си, защото можеш.  Състезанията тепърва ни предстоят. Давай всичко от себе си в тренировките и успехите ще са с нас!

ДИМИТЪР КОСТОВ (-37кг кадети) - изключително представяне. В първия мач победи с резултат 10:1 шампиона от "Israel Open 2011", ETU A-Class Tournament след много силна игра и тактическа дисциплина. Втората среща се изправи срещу шампиона на Италия. Митко победи с минималното 1:0 след добра игра в защита. В третия мач излезнахме срещу Швеция. Нашето момче игра добре, но загуби с 2:3 точки, което ни лиши от медала. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДОБРОТО ПРЕДСТАВЯНЕ! Мите, бъди дисциплиниран в тренировъчния процес лятото и особено старателен в основния перод на подготовка. Медалите и усхите от А-клас турнирите ще дойдат още есента!

ДАМЯН ДИМИТРОВ (-37кг кадети) и ДИМИТЪР КОЖУХАРОВ (-33кг кадети) - нашите двама дебютанти на големите международни турнири. Напрежението и стреса си казаха думата. Децата играха добре, стараха се, но загубиха от по-опитни състезатели от Полша и Молдова. Дими, Шеки, радваме се, че ви заведохме на това голямо състезание, за да видите и да се убедите лично колко много трябва още да тренираме. Бъдете постоянни и много всеотдайни в тренировките. Мислете и се мотивирайте не само преди състезания, а като цяло в тренировъчния процес, защото той е много дълъг!

Таекуондо клуб Херея БЛАГОДАРИ на г-жа Гергана Николова и г-н Пламен Бонев за оказаната от тях подкрепа!

ТРЕНЬОРИТЕ НА ТАЕКУОНДО КЛУБ ХЕРЕЯ СЕ ГОРДЕЯТ СЪС СВОИТЕ ДЕЦА - ВЛАДИ, ХРИСИ, СОТЕ, ЦВЕТИ, МИТКО, ДИМИ И ШЕКИ, ПОЖЕЛАВАТ ИМ ЗДРАВЕ И ДА ДАДАТ НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИ В ПРЕДСТОЯЩАТА ЛЯТНА ПОДГОТОВКА ЗА ГОЛЕМИТЕ ЕСЕННИ ТУРНИРИ!!!