Дамян Димитров (-41кг) е Републикански шампион за кадети, Ванеса Маркова (-44кг) е сребърен медалист, а Памела Василева и Румина Кирчева са бронзови медалистки

На 16.февруари.2014г. Българската Федерация по Таекуондо - WTF проведе Републиканските първенства във възрастови групи кадети (12-14г.), мъже и жени (+16г.) само в клас А. Турнирът се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец", събра над 160 състезатели от 25 клуба, срещите се играеха на 3 дожанга, а организацията бе на добро ниво.

Таекуондо клуб Херея бе представен от 7 състезатели, а за 3 от тях направиха дебют в кадети и бяха леко притеснени. Кадетите на Херея спечелиха 4 медала - 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови. Ето и представянето на нашите състезатели:

- Дамян Димитров (-41кг кадети) - златен медал. Дими победи в 4 мача преди да стане Републикански шампион. Категорията, в която той победи бе най-многобройната на турнира. Въпреки че Дими почти не е тренирал през последния месец и половина, той показа голямо желание за победа и не остави никакво съмнение, че е най-добрия състезател в тази категория.

- Ванеса Маркова (-44кг кадети) - сребърен медал. Ванеса е състезателят на Херея, който показва най-голямо израстване през последните месеци, благодарение на голямата мотивация и труд, който полага постоянно в тренировъчния процес. Нашето момиче победи безапелационно с 12 точки разлика съперничките си в първите 2 мача. На финала се изправи срещу вицеевропейската шампионка Луиза Захариева. Мачът бе един от най-интересните на турнира и предизвика вниманието на голяма част от треньорите и публиката в залата. Ванеса водеше почти през цялото време, но в крайна сметка мачът завърши наравно - 7:7 точки и нашето момиче загуби в допълнителен рунд за златна точка. Въпреки загубата Ванеса загатна за потенциала, който има и е въпрос на време да се пребори за титулярното място в националния отбор.

- Памела Василева (-33кг кадети) и Румина Кирчева (-37кг кадети) дебютира в нова за тях възрастова група, представиха се добре и спечелиха бронзовите медали от Републикаското първенство.

- Димитър Кожухаров (-41кг кадети) остана без медал, след като загуби в първия си мач, но истината е, че нашият състезател бе ощетен по безобразен начин. Въпреки загубата Шеки се представи добре, имайки предвид отсъствието му от залата в последния месец. Ивелин Христов (-45кг кадети) победи в първия си мач, а във втория загуби от по-опитен съперник и не успя да стигне до медалите. Теодор Атанасов (-53кг кадети) загуби на старта при дебюта си в тази възрастова група, но тренировките и състезанията са пред него.

Равносметката - Таекуондо клуб Херея спечелия - златен, сребърен и два бронзови медала от Републиканското първенство за кадети!