25-26.април.2018 - "Presidents Cup" G2, Атина/Гърция

Дарин Кирилов (-45кг кадети), Денис Димитров - Рицаря (-49кг кадети) и Румина Кирчева (-46кг девойки) представиха ТК Херея на на третото издание на "Presidents Cup" в Атина/Гърция, който е с ранг G2.

От 25 до 29.април.2018г. в столицата на Гърция - Атина се проведе силен международен турнир с ранг G2. Медалистите от него получаваха квоти за участие в континенталните турнири през настоящата година. Участие в състезанието взеха над 2000 таекуондисти от цял свят. Сред тях имаше медалисти от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства.

При наличието на огромна конкуренция, нашият клуб Херея бе представен достойно от таекуондистите ни, както следва.

Дарин Кирилов (-45кг кадети) - нашето момче успя да преодолее успешно квалификациите в първите 2 кръга, надделявайки последователно над представители от Гърция и Русия. В мача за медал Дарко отстъпи минимално пред състезател на домакините.

Денис Димитров - Рицаря (-49кг кадети) - изправи се срещу италианец в първия кръг. Нашето момче водеше до самия край на мача, когато допусна съперникът да пласира точен удар и да спечели минимално двубоя. Впоследствие италианецът стигна безпроблемно до финала.

Румина Кирчева (-46кг девойки) - съперничката в първия кръг бе от Русия. В един равностоен двубой нашето момиче загуби минимално след леки неточности в края на мача.

На това състезание нашите състезатели не успяха да спечелят медал, но това със сигурност ще ги мотивира да работят още по-усърдно в тренировките и успехите несъмнено предстоят.