6 златни, 9 сребърни, 4 бронзови медала и отборна купа за състезателите на Таекуондо клуб Херея от "Детски коледен турнир 2012"

Отборна купа, 6 златни, 9 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха състезателите на Таекуондо клуб Херея от традиционния "Детски коледен турнир" по олимпийско Таекуондо-WTF. Състезанието се проведе на 15 и 16.декември.2012г. в тренировъчната зала на "Арена Армеец" и бе организирано от Българска федерация Таекуондо-WTF. В надпреварата участие взеха над 300 състезатели в дисциплини пумсе и спаринг - клас А и клас Б (без удари в главата). През първия ден сили премериха таекуондистите в клас Б. Нашият клуб бе представен от 13 състезатели, които спечелиха 8 медала.

Златни медали спечелиха: Георги Топалов (-31кг деца), който доминира на трето поредно състезание в една от най-многобройните категории при децата. Константин Иванов (-36кг деца) - едва при второто си участие в състезание, Коко спечели златния медал след две победи. Третият ни златен медалист от първият ден бе Кристиян Костадинов (-40кг деца) при своето първо участие в състезание.

Сребърни медалисти: Иванка Радкова (-33кг деца), като записа победи в първите си две срещи, но на финала отстъпи. Двама от нашите дебютанти - Владимир Терзийски (-61кг кадети) и Антонио (-40кг деца) спечелиха своите сребърни медали.

Бронзови медалисти: Илиян Иванов (-31кг деца) успя да спечели своята първа среща и медал при третото си участие на състезание, за което заслужава поощрение. Другият ни медалист е Адриан Колев (-27кг деца).

Другите ни петима състезатели - Димитър Цветков, Дарко Маренски, Стефан Василев, Георги Петрушинов и Стою Катранджиев също положиха доста усилия, но не успяха да преудолеят квалификациите, за да стигнат до медалите и загубиха.

Във вторият състезателен ден на дожанговете (игралните полета) излезнаха голяма част от нашите опитни състезатели. Някои играха много добре, други не разкриха пълния си потенциал, но като цяло и 11-те състезатели на Таекуондо клуб Херея спечелиха 11 медала, т.е. няма празно. Това отреди на клуба ни 3-то отборно място при децата и поредната купа.. Ето и представянето на на всеки един:

Христина Стоева (-51кг кадети) - златен медал. Христина игра в две категории над своята, поради липса на противник в по-долните и въпреки това безпроблемно се справи с конкуренцията и показа на опонентките си в България, че още доста трябва да потренират, за да се доближат до нейната висока класа, показа на всички, че случайни успехи на най-силните турнири в Европа няма. Справка - победа на финала с 8:0 в тренировъчно темпо, коментарът нататък е излишен..

Марио Найденов-Чаби (-25кг деца) - златен медал след победи с нокаут в срещите си. Той не остави никакъв шанс на своите съперници. Чаби е един от състезателите на Херея с много голям талант, който е въпрос на време и тренировки да бъде разгърнат.

Теодор Атанасов (-44кг деца) - златен медал за пореден път. Теди може да бъде истински модел за пример как човек без особени заложби в таекуондо, но с много упоритост, постоянство и труд може да побеждава - БРАВО ТЕДИ!

Ивелин Христов (-40кг деца) - сребърен медал. За първи път Иво стигна до финал на състезание и съвсем заслужено спечели своя медал след добра игра и победи.

Ванеса Маркова (-40кг деца) - сребърен медал. Един от най-талантливите състезатели на Таекуондо клуб Херея - Ванеса, победи убедително на 1/2 финала, но на финала не разкри своя потенциал и загуби, въпреки явното ощетяване от страна на съдиите. Няма смисъл да се оправдаваме с реферите при положение, че не сме разкрили и 30% от това, което можем...

Памела Василева (-30кг деца) - сребърен медал. Пами игра в по-горна категория от своята, тъй като нямаше съперник за нея в долната. Въпреки това нашето момиче се справи добре и стигна до финалния мач, където загубихме.

Димитър Костов (-41кг кадети) - сребърен медал. Митко е един от топ състезателите на Херея, който е типичен пример как от "глупост" можеш да загубиш финален мач..., т.е. започна да си намества протектора на крака, без съдията да е спрял срещата и получи удар в главата, след което противникът му (също добър състезател) спечели мача 3:6 точки.

Цветан Якимов (-21кг деца) и Радина Радкова (-44кг деца) - сребърни медали. Двамата играха добре, но за съжаление на финалите отстъпиха пред противниците и след двата златни медала миналата седмица в предходното състезание, сега ще трябва да се примирят със сребро поне до следващия турнир.

Дамян Димитров (-40кг деца) - бронзов медал. Със сигурност можем да кажем, че това е най-добрият състезател във възрастова група деца (до 11г.) в България, който на това състезание беше ощетен безобразно от съдиите в последните секунди на своя полуфинален мач. Въпреки това не бива да се оправдаваме, а да се концентрираме в предстоящата подготовка за важните международни турнири, които ни престоят през пролетта.

Димитър Кожухаров-Шеки (-33кг кадети) - бронзов медал. Шеки е един от най-добрите състезатели на нашия клуб през последната година. В 1/4 финалите на този турнир записа победа, а на полуфинала загуби от своя основен конкурент в категорията с 2:5 точки.

Трябва да отбележим също, че поради възстановяване от контузии състезанието пропуснаха 3-ма от топ състезателите на Херея - Влади Главчев, Сотир Димитров и Цветелина Николова, които едва ли щяха да пропуснат златните медали в своите категории.

Така с "Детския коледен турнир" приключи участието на Таекуондо клуб Херея в състезанията през 2012г. Треньорите на клуба - Ангел Кирчев и Станимир Лазаров са изключително доволни от всички деца, които се трудят много усърдно в тренировките и всеки ден преудоляват трудностите по пътя на таекуондо. Благодарим на всички, които подкрепяха отбора през годината и на всеки, който по някакъв начин се чувства част от проекта - ХЕРЕЯ!!!