Херея с великолепно представяне на супер турнира с ранг G1 - "Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open 2015

Таекуондистите на Херея завоюваха 4 медала за България на изключително силния турнир с ранг G1 - "Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open 2015". Участие в състезанието взеха над 1200 таекуондисти от 60 страни. При наличието на тази огромна конкуренция нашите състезатели: Ванеса Маркова (-51кг кадетки)- сребърен медал, Румина Кирчева (-41кг кадетки) - бронзов медал, Дамян Димитров (-45кг кадети) - бронзов медал и Йоанна Тодорова (-37кг кадетки) - бронзов медал, показаха високо ниво на спортно-техническа подготовка и стигнаха заслужено до отличията!

Турнирът се проведе в два дни - 10 и 11.октомври.2015 в Белградската зала "Комбанк Арена". Състезанието събра елита Олимпийското Таекуондо в Европа, както и някои сили в бойното изкуство от други континенти. Таекуондо клуб Херея бе представен от 6 състезатели, които спечелиха 4 медала. Постижението на нашите таекуондисти е изключително, имайки предвид безмилостната конкуренция. Тези резултати показват, че не случайно клуб Херея е РЕПУБЛИКАСКИ ШАНПИОН ЗА КАДЕТИ ОТБОРНО ЗА 2015 ГОДИНА! Страната ни бе представена в турнира от около 60 състезатели, които премериха сили на 12 дожанга (игрални полета), като едва 8 българи стигнаха до почетната стълбичка, а от тях 4 са от Херея.

Ето и представянето на нашите таекуондисти:

Ванеса Маркова (-51кг кадетки) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ. Ванеса е най-силно представилия се състезател на Херея на този форум. Въпреки многото контузии, които я съпътстваха по време на предсезонната подготовка, тя показа високата си класа, като изигра 5 мача на централния корт в "Комбанк Арена", стигайки до финала в една от най-многобройните категории на турнира. Нашето момиче победи последователно състезателки от Кипър, Сърбия, Македония и Германия, за да изиграе финал с другата германка в категорията, която е бронзов медалист от Световното и Европейското първенства през тази година. Финалният двубой започна много добре за Ванеса, оттегляйки се на почивката преди втория рунд с аванс от една точка. През останалата част от мача си пролича умората и логично се стигна до загуба. Въпреки това представянето на Ванеса може да се определи като отлично на фона на всички трудности, през които трябваше да премине, за да стигне до отличието. Трябва да отбележим факта, че това е 7 медал за нашето момиче от турнир с подобен ранг - G1, което показва постоянство, упорита работа и логично на този фон - резултати, които в големия спорт са преди всичко останало. БРАВО ВАНЕСА!

Румина Кирчева (-41кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. На пореден голям таекуондо форум Румина демонстрира класа. Жребият не бе благосклонен към нашето момиче и тя трябваше да започне турнира срещу бронзовата медалистка от Световното за катеди от тази година в Корея. Въпреки това Руми успя да победи съперничката със 7:5 точки, обръщайки резултата в третия рунд, след като реализира удар в главата, който и донесе победата. На 1/8 финала и на 1/4 финала последваха безпроблемни победи над хърватка и гъркиня, за да се изправи на 1/2 финала срещу националката на Русия. В много оспорван двубой нашето момиче бе надиграно по точки, а впоследствие рускинята спечели с лекота турнира. Бронзовият медал, който Румина завоюва в Белград е 7 медал от турнир с ранг G1 за нея, като 6 от тези медали са спечелени през настоящата 2015 година, което показва постоянство в резултатите и факта, че Румина не случайно е най-добре представилия се кадет от България на Европейското първенство през месец юли в Страсбург тази година (5-то място). БРАВО РУМИ!

Дамян Димитров (-45кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. На централния корт в "Комбанк Арена" Дими изигра 3 мача и се представи много добре, имайки предвид непрестанните контузии, които му пречат да проведе нормална подготовка и да разкрие пълния си потенциал. В конкуренцията на 22 състезатели нашето момче успя да се нареди на почетната стълбичка. Дамят бе изтеглен да почива в първия кръг, във втория надделя с 14:9 точки над състезател от Гърция, но по време на мача се възобнови стара травма в коляното, което създаде на нашето момче допълнителни проблеми. В третия кръг, в мача за медал, последва безапелационна победа със 17:5 точки над сърбин, но продължаването напред в турнира бе невъзможно поради контузия. Въпреки това Дими излезе за 1 рунд на 1/2 финала, но здравословното му състояние не позволяваше повече да играе. Имайки предвид всички трудности по време на състезанието, които съпътстваха състезателя ни, то спечеленият медал може да се определи като отлично постижение. БРАВО ДИМИ!

Йоанна Тодорова (-37кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. В едва третото си участие на подобен форум, Йони успя да стигне до почетната стълбичка. В първия кръг нашето момиче надделя над германка по много драматичен начин с 2:1 точки. В срещата за медал Йоанна се изправи срещу сръбкиня. Двубоят бе много равностоен и завърши при резултат 6:6. Това наложи изиграването на 4 рунд за златна точка, където Йони бе по-настойчива и реализира удар в главата на съперника, а това донесе и заслужения медал. В 1/2 финала последва загуба от опитна хърватка, но като цяло представянето на състезателката на Херея може да се определи като отлично на фона на малия опит, който има в подобни турнири. БРАВО ЙОАННА!

Христина Тодорова (-47кг кадетки) и Теодор Атанасов (-65кг кадети) загубиха в първите си мачове, но въпреки това дадоха много от себе си, за да се представят добре. Има състезания, в които не винаги човек може да разкрие потенциала си по различни причини, както за тях двамата сега, но за сметка на това тренировките и турнирите са пред тях. Поздравления и за вас деца!

Треньорите на Таекуондо клуб Херея изразяват благодарността си и се гордеят с представянето на своите ученици на този изключително силен турнир. На подобни форуми се вижда кой къде се намира в спорта към момента в своята възрастова група, колко и какво е работил, а резултатите логично отразяват възможностите. БРАВО НА ЦЕЛИЯ ОТБОР!