11.май.2014 - ТК Херея с отборна купа и 7 медала от Републиканското първенство за деца и турнир за кадети за купата на кмета на град Пловдив

На 11.май.2014г. в гр. Пловдив се проведе Републиканското първенство за деца и турнир за кадети за купата на кмета на гр. Пловдив. Турнирът бе организиран от БФТ-WTF и Таекуондо Академия Пловдив.

Нашият клуб Херея бе представен от 11 състезатели, които спечелиха 6 медала (3 златни, 3 сребърни). Спечелените отличия донесоха на клуба ни отборна купа за II място при кадетите. Ето и медалистите:

- Цветан Якимов (-23кг деца I група) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Дамян Димитров (41кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Памела Василева (-33кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

- Румина Кирчева (-37кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Денис Славчев (-31кг деца I група) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

- Христина Тодорова (-41кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Деца и кадетите на клуб Херея се представиха добре спрямо моментните си възможности, побеждавайки в повечето срещи, в които излизаха на дожанговете. С много силно представяне се отличиха - Цветан Якимов, който за поредно състезание бе с класа над всичките си съперници. Памела Василева също се представи много добре, разкривайки потенциала си и печелейки златния медал. Дамян Димитров победи съперниците си с 10 точки разлика и с лекота стигна до първото място. Румина Кирчева победи много по-опитна състезателка в първия си двубой, а на финала загуби минимално с 1:2 от европейската шампионка и започна да разкрива потенциала си. След доброто представяне в това състезание, тя си заслужи участие на "Austrian Open 2014" в Инсбрук в края на месеца. Христина Тодорова победи в първата си среща и отстъпи минимално във втората при своя дебют в клас А. Денис Славчев спечели две срещи и се класира на второ място в категорията. Георги Топалов победи в първата, но загуби втората си среща. Кристиян Борисов и Йоанна Тодорова се представиха добре, въпреки че не успяха да победят в двубоите си. Дарин Кирилов и Теодор Атанасов не можаха да преминат първия кръг, но състезанията и тренировките са пред тях.

Таекуондо клуб Херея поздравява всички приятели на олимпийското Таекуондо-WTF, пожелава им да бъдат здрави, много мотивирани и всеотдайни в тренировъчния процес!