Таекуондо клуб Херея - РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН за 2012 година

Топ състезателите на Таекуондо клуб Херея - Владимир Главчев (-33кг), Христина Стоева (-47кг), Сотир Димитров (-37кг) и Цветелина Николова (-44кг) със спечелените от тях ЗЛАТНИ МЕДАЛИ, доминираха тотално на Републиканското първенство за кадети и изведоха клуба ни до отборната титла - НОМЕР ЕДНО В БЪЛГАРИЯ за 2012 година!

За големия отборен успех допринесоха със своите сребърни медали и отлична игра - Дамян Димитров (-37кг), Димитър Кожухаров - Шеки (-33кг) и Памела Василева (-29кг), а бронз спечели Ванеса Маркова (-37кг). Димитър Костов (-37кг) не успя да разкрие потенциала си и загуби.

Състезанието се проведе на 12.май.2012г. в зала "Сиконко" в столичния ж.к.Люлин. Участие взеха около 120 кадети (12-14 годишни) от почти всички клубове, развиващи олимпийско Taekwondo-WTF в страната. В отборното класиране участваха само таекуондисти, състезаващи се в клас А (с удари в главата), където нашият отбор бе най-силния на турнира, 9 състезатели - 8 медала и отборен шампион! В клас Б (без удари в главата, за по-начинаещи) Таекуондо клуб Херея бе представен от 4-ма състезатели: Ивелин Христов (-37кг), Владислав Янкулов (-49кг), Теодор Атанасов (-45кг) и Теодор Стойков (-57кг). Децата много се стараха и заслужават поощрение за спечелените от тях 2 медала - сребърен и бронзов. Предлагаме на вашето внимание подробности за представянето на нашите състезатели в Републиканското първенство:

В категория -33кг Таекуондо клуб Херея бе представен от Влади Главчев и Митко Кожухаров - Шеки, които след победи в предходните си срещи (на 1/4 финали и 1/2 финали) се изправиха на финала един срещу друг, където съвсем закономерно златният медал бе спечелен от капитана на Херея - Владимир Главчев.

В категория -37кг за клуба ни се състезаваха - Сотир Димитров, Дамян Димитров и Димитър Костов. Тук нашите състезатели показаха своята доминация и финалът бе Сотир срещу Дамян, като Соте бе награден със златния медал (абсолютно заслужено). Поздравления заслужава и Дими за волята и духът, които показа по време на турнира, въпреки своята контузия.

При момичетата -47кг бяхме представени от топсъстезателката на България - Христина Стоева, която прегази конкуренцията с прекратяване на всичките си мачове и само за 4-ри изиграни рунда, отбеляза над 70 точки...коментарът е излишен.

В категория -29кг за Херея се състезава - 10 годишната Памела Василева, която успя да спечели сребърен медал след много добра игра в срещите си.

В категория -37кг на 1/2 финала Ванеса Маркова се представи на ниво срещу доста по-опитна съперничка, но отстъпи и така завоюва бронз.

Поздравления за всички клубове, треньори и състезатели, които участваха в турнира!

Треньорите на Таекуондо клуб Херея благодарим на децата си за начина, по който реализират труда ни, за отношението им към бойното изкуство - Taekwondo-WTF и за показаната воля, дух, концентрация и желание за победа! Благодарим на всички родители и приятели за моралната подкрепа, която ни оказват, на всички деца, които днес не участваха, но с присъствието си в залата подкрепиха отбора и на всеки, който по някакъв начин се чувства част от Херея!!!