Таекуондо-WTF състезание за деца и кадети на 28.април - „2nd International Hereya Open 2012”

 

На 28.април.2012г. в столичната зала „Христо Ботев” за втора поредна година се проведе международен турнир по Таекуондо-WTF (олимпийска версия) - 2nd International Hereya Open 2012” за деца и кадети на възраст между 6 и 14 години. Турнирът бе организиран от Таекуондо клуб Херея със съдействието на Българска Федерация Таекуондо-WTF и се превърна в истински празник за  малчуганите. В надпреварата участваха над 400 състезатели от България, Гърция, Сърбия, Македония и Румъния, които бяха разпределени в две възрастови групи – деца до 11 години икадети 12-14 годишни. Срещите се играеха едновременно на 4-ри дожанга (игрални полета). Зрителите бяха изпълнили залата и с вълнение наблюдаваха малките таекуондисти. Имаше много страсти, спорни моменти и щастливи победители. Организацията бе на добро ниво. Най-изявените деца и кадети получиха освен медали и специални награди от организаторите за показаните високи спортни умения.

За най-техничен състезател на турнира бе обявен 12 годишният Владимир Главчев (-33кг) от Таекуондо клуб Херея, който е и Балкански шампион за 2011г. и една от големите надежди в Олимпийското Таекуондо-WTF на страната ни.

Оличени бяха и 3-та най-изявени кадети на България: Христина Стоева (-44кг) от ТК Херея, която със своите победи в най-престижните турнири в Европа през 2012г. – „Тrelleborg Open”, German Open”, Dutch Open” и „Belgium Open” донесе изключителен имидж на страната ни, Даниел Турнов (-45кг) от ТК Форс-София, който е Вицеевропейски шампион за кадети за 2011г. и Стефан Самарджиев (-57кг) от ТК Гладиатор (гр.Дупница) – бронзов медалист за кадети от шампионата в Тбилиси/Грузия през 2011г.