Румина Кирчева (-37кг кадетки) от Таекуондо клуб Херея спечели бронзов медал на "Greece Open 2015, ETU - G1 Tournament

За пореден път таекуондистите на ТК Херея се представиха отлично, спрямо моментните си възможности, на турнир от веригата G1 - "Greece Open 2015", който бе валиден за световната ранглиста.

Турнирът се проведе в Солун/Гърция, а в състезанието участваха над 1400 таекуондисти от десетки страни във възрастови групи - кадети, юноши и мъже. Битките се водеха на 8 дожанга в три дни: петък - кадети, събота - мъже и неделя - юноши. Нашият клуб Херея взе участие в елитния турнир с петима от най-добрите си състезатели във възрастова група кадети. Делегат на състезанието бе шефът на съдийската комисия към Световната Федерация - г-н Шакир Шелбат, който обесни подробно някои от промените в съдийския правилник на треньорската среща в навечерието на турнира. Основната промяна е, че удар в корпуса с въртене (тит чаги, торадолио чаги и т.н.) вече се точкува с 3 точки. Организаторите бяха подсигурили електронни каски на Дае До, което спомогна за ограничаване на протестите, въпреки че на моменти се получаваха леки неточности. Предлагаме на Вашето внимание представянето на нашите състезатели:

Румина Кирчева (-37кг кадетки) - бронзов медал в конкуренцията на 22 състезатели в категорията. Руми победи в първите 3 двубоя и стигна до 1/2 финалите, където отстъпи минимално на опитна състезателка от Сърбия, която спечели златото след успех и на финала. Трябва да се отбележи факта, че на пореден голям таекуондо форум Румина е сред медалистите и вече се утвърждава като един от най-силните състезатели в тази категория в Европа.

Дамян Димитров (-45кг кадети) - нашето момче победи в първите си 3 мача, но в битката за медалите отстъпи с 4:5 точки на италианец. Точно на 1/4 финала състезателят ни бе грубо ощетен, след като съперникът нанесе удар при сигнал от рефера за спиране на играта. След видеориплей бе дадено наказанието за съперника, но точката му не бе отнета, а това костваше загубата в мача. Дими трябваше да изиграе 6 срещи до златото и категорията му бе една от най-многобройните и конкурентни на турнира. Трябва да отбележим факта, че на това състезание Дамян показа най-доброто от себе си и ако продължава да тренира така усърдно, както през последните седмици, успехите и медалите задължително ще го съпътстват.

Ванеса Маркова (-51кг кадетки) - имайки предвид смяната на категорията и здравословните проблеми през последните месеци, то представянето на Ванеса в това състезание може да се определи като добро. Победа в първия кръг срещу доста по-висока състезателка от Гърция и загуба във втори кръг от финландка със златна точка след равенство 4:4 в редовното време. Съперничката в последствие стигна до финала в категорията след още 2 успеха на 1/4 финалите и 1/2 финалите. Нашето момиче трябва да продължи да тренира мотивирано, а постигането на успехи в категорията е въпрос на участие в предстоящите състезания.

Христина Тодорова (-41кг кадетки) - нашето момиче спечели със златна точка първата си среща и загуби във втората от шампионката в категорията. Истината е, че Хриси се представи отлично, имайки предвид факта, че това е първо международно състезание извън България за нея и от толкова висок ранг. Факт е, че състезателката ни показва голямо израстване за краткото време, което тренира, а огромната мотивация и старание в тренировките се виждат и на състезанията - браво Хриси.

Йоанна Тодорова (-33кг кадетки) - това бе първо участие за Йони на международен турнир извън България. В първия си мач състезателката ни се изправи срещу съперничка от Сърбия и загуби със златна точка след 5:5 точки в редовното време. Сръбкинята след това победи в още 3 мача и стигна до шампионския медал в категорията. Истината е, че липсата на опит попречи на нашето момиче да спечели срещата и впоследствие дори златото.

 

Като цяло представянето на нашите състезатели в "Greece Open 2015" ETU G1 Tournament може да се определи като много добро, имайки предвид моментните възможности спрямо периода на подготовка, в който се намират. Треньорите на ТК Херея поздравяват децата си с представянето в Гърция и им пожелават да тренират още по мотивирано, защото големите турнири и успехи тепърва предстоят!