"4th Hereya Open International Tournament" събра над 700 деца и кадети от 12 държави!

"4th Hereya Open International Tournament", проведен в столичната зала "София" събра над 700 малки таекуондисти на възраст между 6 и 14 години от 12 държави - България, Иран, Гърция, Македония, Швеция, Финландия, Румъния, Албания, Косово, Кипър и Сърбия. Състезанието по Олимпийско Таекуондо-WTF бе организирано за 4-та поредна година от Таекуондо клуб Херея и Българска Федерация Таекуондо-WTF. Турнирът е най-масовият в България в тази възрастова група и един от най-посещаваните в Европа при децата и кадетите.

Състезанието се проведе на 26-27.април.2014г. Mалките таекуондисти водеха битки на 5 дожанга (игрални полета). Организацията бе на добро ниво, домакините бяха поканили международни рефери от Алжир, Гърция и Румъния с цел по-добро съдийство. За комфорта на публиката беше монтирана допълнителна трибуна с 400 места, от която зрителите да наблюдават спокойно мачовете на петте полета. Трябва да се отбележи фактът, че за първи път на състезание по Таекуондо-WTF в България гостува тим от Иран, които са световно сила в бойното изкуство. В борбата за отборните купи участваха 71 клуба, които трябваше да определят призовите тройки в клас А и клас Б при децата I и II група и при кадетите.

Кадети клас А:

1.) Iran Taekwondo Team (6 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала)

2.) Macedoniki Dinami Kozani-Greece (2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала)

3.) СК Гладиатор (2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал)

Купата за най-техничен състезател при децата II група спечели Дарин Кирилов (-30кг деца), който стана шампион в една от най-многобройните категории на турнира след 4 победи, печелейки на финала срещу представителя на Иран със 7:1 точки!

Таекуондо клуб Херея поздравява всички родители, треньори, състезатели и приятели на корейското бойно изкуство Таекуондо-WTF за участието им в "4th Hereya Open International Tournament"!