ЗЛАТО и СРЕБРО за Таекуондо клуб Херея сред елита на Таекуондо-WTF в Европа

Николина Левенова (-44кг юноши) спечели титлата на "Austrian Open 2013" ETU A-Class Tournament - турнирът, който се явява "генерална репетиция" за националните формации в Европа преди предстоящите континентални шампионати за кадети и юноши това лято. Към златото на Нина добавяме изключителното представяне на Христина Стоева (-47кг кадети), която за пореден път доказа, че е най-добрата състезателка в Европа в тази категория и по безобразен начин и бе отнет златния медал на финала след груби, нагли съдийски "грешки", за нас Христина е шампион и на Европейското първенство сме убедени, че ще го докаже!

Турнирът е традиционен, с ранг А и е от веригата на Европейския Таекуондо съюз. Състезанието се проведе в австрийския град Инсбрук, където се събраха над 1400 от най-добрите таекуондисти при кадетите и юношите, за да проверят моментното си състояние преди важните еврошампионати в Букурещ/Румъния (за кадети) и Порто/Португалия (за юноши) през тази година. Категориите бяха пълни и при мъжете и жените, които използваха възможността за контрола преди световното първенство в Мексико през месец юли.

На този елитен таекуондо форум България бе представена от 11 клуба с около 40 състезатели общо и 4-ма международни рефери - Мирослава Коляндова, Илия Димитров, Владимир Белокапов и Христо Върбанов, които показаха много високо ниво на съдийство. Таекуондо клуб Херея спечели 2 медала за страната ни! Ето представянето на нашите състезатели:

Николина Левенова (-44кг юноши) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ! Безапелационни победи с 6:1 точки, 5:0 точки и 7:2 точки във финала срещу Стела Кавелж от националния отбор на Хърватия. Конкуренцията в категорията бе много силна, имайки предвид участието на състезателки като: Алберте Кнудсен-Нилсен от Дания, вицешампионка от "German Open 2013" и "Dutch Open 2013", Ада Акрими от френския национален отбор, националката на Беларус - Александра Раманенка и др. Постигнатият от Нина успех дава много сериозна заявка за медалите на еврошампионата в Порто/Португалия през месец септември тази година. Нина стана едва 13 българин печелил златен медал при най-добрите в ETU A-Class Tournament (сред тези 13, 4-ма са от Херея: Цвети, Сотир, Шеки и сега - Нина) - ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Нина да запомни много добре хората, които и помогнаха да бъде сега на върха в Австрия, а това са: г-н Христо Михалчев (нейният първи треньор, човекът благодарение на когото се занимава изобщо с таекуондо и по чието лично настояване тя стана част от Херея), г-н Марин Зарков (ръководител на SOS Младежки домове София), неговите колеги - Гергана, Мария и Павлина. Ние от Таекуондо клуб Херея благодарим на всички тези хора за доверието, което ни оказват!

Христина Стоева (-47кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ. Хриси представи България в една от най-многобройните категории при кадетките на турнира. Тя буквално разби конкуренцията след убедителни победи с 8:3 точки, 7:2 точки, 7:5 точки, 9:5 точки и безобразно ощетяване във финалния мач, довело до загуба с 10:11 точки. За нас Христина е безупречния шампион и номер едно в категорията, а опонентката на финала да запомни добре, че на Европейското първенство в Букурещ и съдиите няма да могат да и помогнат! Най-тежкия мач за нас бе 1/4 финалът, където една срещу друга се изправиха двете най-добри състезателки в категорията: Христина Стоева (България) и Ана Таслак (нац. отбор на Хърватия) и нашето момиче успя да спечели с 7:5 точки. Конкуренцията бе доста силна в лицето на Изабел Бекщайн (Германия), Теа Клинг (Швеция), Доменика Хронова (Чехия), Снежана Дзирко (Беларус), Линдзи Фулберт (Франция), Аня Мадунич и Ана Таслак (и двете от Хърватия) и др. С това прекрасно представяне Христина дава сериозна заявка за титлата на Европейското първенство за кадети през месец август в Букурещ/Румъния - ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Памела Василева (-29кг кадети) - това бе първото участие на Пами при най-добрите в ETU A-Class Tournament. Постигната победа в първия мач срещу състезателка от Германия с 14:0 точки и последвала загуба с 10:12 точки от националната състезателка на Хърватия, която впоследствие стигна до финала. Отлично представяне, имайки предвид малкия опит и възраст в тези състезания - БРАВО Пами!

Димитър Кожухаров - Шеки (-37кг кадети) - в първия мач се изправи срещу германец и претърпя загуба с 0:2 точки. Въпреки загубата Шеки игра добре и за наше съжаление явно бе ощетен в мача, като удар в главата на противника не бе отчетен в наша полза в третия рунд, нещо което обръщаше мача. Заради старанието, което положи и скорошната смяна на категорията, треньорите на Херея са доволни от него.

Владимир Главчев (-37кг кадети) - загуба в първия мач от германец. Треньорите на Херея нямат логично обяснение за незадоволителните резултати на Владимир в последните състезания, имайки предвид начинът, по който тренира, спортно - техническите качества, които притежава, отличната височина за категорията, въобще всичко необходимо, за да бъде на върха...Ние като треньори вярваме в неговите качества и сме убедени, че е само въпрос на време, Влади да повярва в себе си и да се върне по пътя на победите!

Предлагаме на Вашето внимание медалистите за България от "Austrian Open 2013" ETU A-Class Tournament и техните лични треньори:

Владимир Далаклиев (-68кг мъже) - ЗЛАТО, лични треньори: Пламен Трънски и Иван Божилов, Таекуондо клуб Сунг Ри-Атлантик (гр. Ботевград)

Николина Левенова (-44кг юноши) - ЗЛАТО, лични треньори: Станимир Лазаров и Ангел Кирчев, Таекуондо клуб Херея (гр. София)

Емилия Тасева (-33кг кадети) - ЗЛАТО, личен треньор: Бисер Христов, Таекуондо клуб Форс 1992 (гр. Бургас)

Христина Стоева (-47кг кадети) - СРЕБРО, лични треньори: Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, Таекуондо клуб Херея (гр. София)

Мариела Миланова (-33кг кадети) - СРЕБРО, личен треньор: Христо Михалчев, Таекуондо клуб Гладиатор (гр. Дупница)

Илияна Енева (-46кг жени) - БРОНЗ, личен треньор: Марин Маринов, Таекуондо клуб А тийм (гр. София)

Ивона Цинцарска (-33кг кадети) - БРОНЗ, личен треньор: Христо Михалчев, Таекуондо клуб Гладиатор (гр. Дупница)

Александър Георгиев (-57кг кадети) - БРОНЗ, личен треньор: Асен Минков, Таекуондо клуб Барин (гр. София)

ТАЕКУОНДО КЛУБ ХЕРЕЯ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ ЛИЧНИ ТРЕНЬОРИ, КОИТО ПРОСЛАВИХА СТРАНАТА НИ, И ВСИЧКИ КЛУБОВЕ И СЪСТЕЗАТЕЛИ, КОИТО ПРЕМЕРИХА СИЛИ С НАЙ-ДОБРИТЕ!!!