Победи и златни медали за Таекуондо клуб Херея от "Dacic Taekwondo Trophy 2012", Михаелещи/Румъния

Влади, Пами и Шеки завоюваха два златни и един сребърен медал на "Dacic Taekwondo Trophy 2012".

Състезанието се проведе на 01.декември.2012г. в Румъния в малкото градче Михаелещи, намиращо се на около 50 км от българската граница. Организатори на турнира бяха - "Dacic Sport club" и "Dacic Taekwondo club". България бе представена само на клубно ниво от шест таекуондо клуба - Херея, Рангдо, Чо Елит, Кондор, Нерон и Тракиец. Мачовете се проведоха на два дожанга (игрални полета) в комплекс "Country club". За наше учудване в малкото градче Михаелещи, румънците бяха построили не много голяма, но доста практична зала, която бе обурудвана с всичко необходимо за провеждане на едно много добро състезание, съчетано с отлични условия за състезателите. Таекуондистите се състезаваха във всички възрастови групи - деца (8-9 и 10-11 годишни), кадети (12-14 годишни), юноши (14-17 годишни), мъже и жени (над 16 годишни) в клас-А (по всички правила на световната федерация по Taekwondo-WTF) и клас-Б (без удари в главата за по-начинаещи).

Нашите състезатели показаха много добро ниво на спортно техническа подготовка и заслужено с 3-ма състезатели спечелихме 3-ри медала. Влади Главчев (-37кг кадети) спечели златния медал, след като победи в своите мачове убедително съперниците си от Румъния след много добра игра и отказване на противниците с точкова разлика, на финала 15:2 след отлична засечка с тит чаги в главата. Пами Василева (-27кг деца) също спечели златен медал като победи опоненката си на финала с 6:1 точки. Митко Кожухаров - Шеки (-33кг кадети) игра отлично, като в първата си среща победи състезател от Румъния с 15:1 точки, а на финала загуби, но въпреки това той спечели своя първи медал от международно състезание - сребърен и заслужава поздравления, браво - Шеки!

Трябва да се отбележи също, че откъм съдийски състав България бе представена от петима международни съдии на турнира - Диана Първанова, Мирослава Коляндова, Тома Стойков, Иван Хаджиянев и Радослав Григоров. Те спомогнаха за доброто протичане на състезанието от организационна и спортносъстезателна гледна точка.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са доволни от дисциплината, концентрацията и волята, която показаха състезателите на нашия клуб и от представянето им като цяло. Пожелават им да стават все по-мотивирани в тренировъчния процес, за да постигат още по-големи успехи!