ЗЛАТО, СРЕБРО и БРОНЗ - спечелиха топ състезателите на ТK Херея от ETU A-Class Tournament - "11th Galeb Belgrade Trophy"

ЗЛАТО, СРЕБРО и БРОНЗ - спечелиха топ състезателите на Таекуондо клуб Херея в един от най-престижните турнири по Олимпийско Таекуондо-WTF в Европа - "11th Galeb Belgrade Trophy", ETU A-Class Tournament. Сотир Димитров, Вероника Манова и Димитър Костов бе триото, което ни изведе до медалите в това престижно състезание. Турнирът се проведе в сръбската столица Белград за 12 поредна година, като за втора е в календара на ETU (Европейския Таекуондо Съюз) и е с ранг-А (най-високият в този олимпийски спорт). Участие взеха около 1000 състезатели от десетки държави, представящи се на национално и клубно ниво с най-добрите си таекуондисти във възрастови групи кадети (12-14г.), юноши (15-17г.), мъже и жени (над17г.). При наличието на убийствена конкуренция нашите състезатели спечелиха 3 медала (2 при кадетите и 1 при юношите). Ето и пресдставянето (на снимката с нас е ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА от Лондон 2012 - МИЛИЦА МАНДИЧ от Сърбия):

Сотир Димитров (-41кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Нашето момче буквално "помете" конкуренцията в най-многобройната категория при кадетите на турнира. В неговата категория имаше състезатели от Русия, Норвегия, Италия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Дания, Чехия, Гърция и други..., но Сотир не им остави никакъв шанс. За първия си мач Сотир бе изтеглен при жребия, за втора среща излезе срещу руснак - 15:3 и прекратяване на мача, трета среща срещу норвежец - 12:0 и прекратяване на мача, четвърта среща срещу хърватин - 17:5 и прекратяване на мача и финал срещу датчанин - 18:5 и прекратяване на мача. По този безапелационен начин Сотир Димитров спечели златния медал и отбеляза най-много точки от всички кадети (12-14годишни) на турнира в най-многобройната категория - БРАВО СОТИРЕ, ГОРДЕЕМ С ТОВА, КОЕТО ВСИЧКИ НИЕ (целият клуб Херея) ПОСТИГНАХМЕ НА ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ, РЕАЛИЗИРАЙКИ ТВОИТЕ ПОБЕДИ!!!

Димитър Костов (-41кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ. Митко бе в една категория със Сотир. Представи се блестящо, побеждавайки на 1/16 финалите хърватин - 17:3 и прекратяване на мача, на 1/8 финалите сърбин - 6:4 и на 1/4 финалите босненец - 10:8. В битката за финалния мач нашето момче загуби от датчанин след некоректна игра на съперника (отбелязване на точки при клинч с ходилото). Така Митко спечели заслужено своя първи медал от ETU A-Class Tournament и се нареди сред най-добрите в Европа в тази възрастова група - ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Вероника Манова (-42кг юноши) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ. Вероника бе в конкуренцията на скандинавки и хърватка в битката за медалите. Нашето момиче направи своя дебют на международната сцена, печелейки медал още при първата си международна изява. Рони изигра две много добри срещи, записвайки победа с 11:7 точки в първата и загуба с 4:8 във втората. Треньорите са доволни от дисциплината, желанието и мотивацията, които показа по време на турнира, като на предстаоящото състезание в Загреб сме убедени, че може да спечели златото - БРАВО!

Николина Левенова (-46кг юноши) и Дамян Димиров (-37кг кадети) се представиха много добре, побеждавайки в първите си мачове, но в битката за медалите отстъпиха пред конкурентите си. Треньорите на клуба са доволни от представянето им и сме сигурни, че при малко повече концентрация безпроблемно ще стигнем до медалите в Хърватия.

Владимир Главчев (-37кг кадети), Димитър Кожухаров (-33кг кадети), Цветелина Николова (-47кг кадети) и Христина Стоева (-46кг юноши) загубиха на старта в турнира. Някои от тях играха добре - като Шеки, други не разкриха своя потенциал, но затова е състезание. Горе главите, след три седмици на турнира в Загреб сме убедени, че ще се представим отлично и с четиримата.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея са горди от представянето на своите състезатели в един от най-престижните турнири по Олимпийско Таекуондо-WTF в Европа. Състезателите да помнят, че техните лични успехи се дължат на колектива в нашия клуб, на треньорите и подкрепата на близките. За да може човек постоянно да побеждава и да стане номер едно, първо трябва да се научи да приема загубите с достоинство и уважение към противника, и ако имаш дисциплина, воля, позитивна нагласа, добро отношение към хората и лична мотивация, твоите победи непременно ще дойдат и то в най-подходящия за теб момент!!!