Калина Бояджиева с бронз от "Австрия Оупън" G1 на старта на сезон 2024

Супер талантът на българското олимпийско таекуондо и клуб Херея - Калина Бояджиева (+73кг жени), спечели бронзов медал на старта на сезона от ранкинговия турнир - "Австрия Оупън" G1!

На 04.февруари.2024г. в австрийските Алпи в Инсбрук се проведе традиционният ранкингов турнир "Австрия Оупън" G1. Сили премериха над 1000 таекуондисти от 48 държави. Нашият клуб Херея бе представен от най-добрите ни бойци - Калина Бояджиева (+73кг жени) и Денис Димитров Рицарят (-63кг мъже).

Калина надделя в мача за медал над опитна италианка, медалистка от Гран При турнири с 2:0 рунда. На полуфинала нашето момиче загуби от Бианка Кук от Великобритания с 0:2 рунда с по една точка разлика във всеки в много оспорван мач. 

Денис бе поставен в първия кръг. Във втория победи с 2:1 рунда опитен състезател от Гърция. В мача за медал нашето момче отстъпи минимално пред нидерландец с 0:2 рунда.

Състезателите ни бяха съпровождани в Австрия от треньора Пламен Трънски, който ги напътстваше по време на мачовете. Поздравление за екипа на Херея, който за пореден път бе на ниво и се завърна с медал сред елита на Европа!