Херея с 4 медала и отлично представяне на "Рамус София Оупън"

Топ състезателите на Херея спечелиха 4 медала от "Рамус София Оупън", който е с ранг G2 в конкуренцията на таекуондисти от 60 държави!

   

На 07-09.март.2022г. елитът на олимпийското таекуондо се събра в София на традиционно силния турнир с ранг G2 - "Рамус София Оупън"! Таекуондо клуб Херея бе представен от 8 състезатели, които показаха високо ниво на подготовка, спечелвайки 4 медала - 2 сребърни и 2 бронзови!

Над всички с играта си бе Цветан Якимов (-51кг юноши), който изигра 5 тежки мача и спечели сребърен медал! Последователно победи представителите на Словения, Албания, Финландия и Сърбия в много напрегнати двубои. На финала отстъпи с 14:15 точки от национала на ОАЕ след изключителен малшанс в последните секунди на двубоя.

Денис Димитров - Рицарят спечели сребърен медал след 4 битки. Денис последователно елиминира представителите на Молдова, Сърбия и Гърция. На финала отстъпи минимално с 14:16 точки срещу състезателя на Германия.

Георги Стоев (-45кг юноши) и Вероника Жечева (-59кг кадети) спечелиха бронзови медали, след като преодоляха успешно квалификациите срещу таекуондисти от Словения и Гърция. Трябва да отбележим, че това е едва първото участие на Вероника в турнир с ранг към световната федерация, а тя оправда доверието на треньорите.

Емилия Тасева (-67кг жени) победи представителката на Австрия в първия кръг, но във втория отстъпи пред състезателката на Унгария. Това бе първо състезание за Емилия след близо година, съпътствана от контузии.

Борислава Борисова (-62кг жени) победи в първия мач поставената в схемата състезателка на Мароко, която е актуалният шампион на Африка в тази категория. Мачът бе изключително драматичен, след като Борислава реализира много атрактивен удар с въртене в главата на мароканката в последната секунда на третия рунд, грабвайки победата! Във втория кръг отстъпи с 8:12 точки срещу световната шампионка от Латвия.

Добриана Коцакова (-47кг кадети) направи дебют на G турнир и спечели първата си битка, но във втория кръг отстъпи срещу гъркиня. Ларен-Нур Райчева загуби на старта от германка.

Поздравления към целия екип на Херея и благодарности към всички за подкрепата!