Сотир Димитров и Христина Стоева спечелиха СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ на ETU A-Class Tournament - "33rd Belgium Open 2012"

Oтново изключително представяне на топсъстезателите на Таекуондо клуб Херея сред таекуондо елита от цял свят в Гент/Белгия на "33rd Belgium Open 2012", ETU A-Class Tournament. Турнирът се проведе на 31.03. и 01.04.2012г., като участие в него взеха 256 таекуондо клуба, 62 национални отбора от Европа, Азия, Африка, Австралия, Южна и Северна Америка. Организацията бе на добро ниво, играеше се едновременно на 10 дожанга (игрални полета) и през двата дни. За отличното настроение на публиката в залата, домакините бяха поканили демонстративния отбор на световната федерация по Tаекуондо-WTF - "Kukkiwon", който изнесе впечатляваща демонстрация. От България бяха поканени четирима от най-добрите ни съдии - Илия Димитров, Диана Първанова, Мирослава Коляндова и Тома Стойков, които със своите отсъждания спомогнаха за доброто ниво на съдийството в турнира и получиха полужителни оценки за своята работа от организаторите. Ето и представянето на състезателите от Таекуондо клуб Херея:

Сотир Димитров (-37кг кадети) спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за БЪЛГАРИЯ в една от най-многобройните откъм участници категории на турнира. Нашето момче изигра 5 мача, в които демонстрира изключителна воля, дух и желание за победа. Сотир победи последователно състезатели от Сърбия на 1/16 финал (с дисквалификация - 8 наказания), на 1/8 финал Англия с убедителното 16:6, на 1/4 финал Германия с нокаут, на 1/2 финала представителя на домакините от Белгия с 15:12 след явно ощетяване, като не бяха отчетени 2 удара в главата в наша полза и на финала Сотир загуби със златна точка от Израел след 4:4 в редовното време и много, много спорно съдийство. ПОЗДРАВЛЕНИЯ за отличното представяне. Дано след него Сотир започне да тренира по-усърдно!!!

Христина Стоева (-44кг юноши) спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за БЪЛГАРИЯ в 4-ти пореден ETU A-Class Tournament и доказа на всички таекуондо специалисти, че нейните успехи не са случайни, а са резултат от много труд, лишения, талант и най-вече правилна спортна подготовка и методика от страна на нейните треньори. Браво - Хриси!!!

Владимир Главчев (-33кг кадети) - отлично представяне след 3-ри изиграни мача. На 1/16 финал победи с явно превъзходство и резултат 13:1 състезателя на Австралия, на 1/8 финал победи с убедителна игра руснака с 4:0 и в битката за медалите отстъпи на англичанин с 1:2 след поредни съдийски неточности. Треньорите на Таекуондо клуб Херея пожелават на Влади да бъде здрав, спокоен, да знае, че той е фаворита в тази категория и успехите със сигурност ще дойдат в най-подходящия за всички ни момент!!!

Димитър Костов (-37кг кадети) - много добро представяне подплатено с победи на 1/16 финал срещу противник от Русия с явно превъзходство и резултат 15:3, на 1/8 финал победа със 7:0 срещу Белгия и в битката за медалите загуби в последните секунди от Израел с 2:4, като противникът му стана шампион в категорията след това....Поздравяваме Митко за успешното му представяне и му пожелаваме да бъде малко по-уверен в своите възможности, защото има качества и талант да бъде най-добрия в своята категория на големите турнири!!!

Цветелина Николова (-42кг юноши) - игра добре в първия си мач, като победи състезателка от Германия с 10:2, а във втората си среща загуби от англичнка с 1:3. Треньорите на клуба поздравяват Цвети и искат от нея да вярва във възможностите си, защото може много и го е доказвала със своите резултати в предходните турнири от най-висок ранг в Европа!!!

Със своите изключителни постижения сред световния елит на Олимпийското Таекуондо-WTF, състезателите и треньорите на Таекуондо клуб Херея представят достойно, както клуба си, така и България!!!