25.юни.2012 - Таекуондо клуб Херея проведе годишния изпит за напредналата група в 140 СОУ

На 25.юни.2012г. Таекуондо клуб Херея проведе годишния изпит за напредналите си ученици и топ състезателите на клуба в 140 СОУ "Иван Богоров". Специални гости като част от комисията бяха: Европейският шампион на България в Олимпийското Taekwondo-WTF - Владимир Далаклиев, неговият личен треньор - г-н Пламен Трънски, ген.секретар на БФТ-WTF - г-н Илия Димитров, както и треньорите на ТК Херея - Станимир Лазаров и Ангел Кирчев.

Основни критерии, на които бяха изпитвани малките таекуондисти: основни позиции, базова техника - блокове, удари с ръце и крака, пумсе за съответните степени, удари върху цел - педал, лапа, щит и общи познания за Таекуондо-WTF (кратка терминология). Тези, които се явиха за по-високи степени, бяха изпитвани допълнително на по-сложни комбинации от техники в движение и върху цел. Те трябваше да покажат по-големи знания и в областта на теоритичната подготовка, тъй като с нарастване на степента се увеличават изискванията и отговорностите към трениращите.

Повечето от децата за явиха, за да защитят 6-ти гуп (зелен колан), някои за 5-ти гуп (синьо-зелен колан), трима за 4-ти гуп (син колан), двама за 3-ти гуп (червен колан) и двама за 1-ви гуп (червен колан с черна лента), което е последната степен преди майсторската - първи дан! Трениращите показаха значителен напредък спрямо предходната година, добро ниво на своята техническа и физическа подготовка, с което успешно и заслужено защитиха своите нови степени - ЧЕСТИТО!

Треньорите на Таекуондо клуб Херея - Ангел и Станимир, БЛАГОДАРИМ  на родителите за доверието, което ни имат, да обучаваме техните деца. БЛАГОДАРИМ на всички деца от Херея, които се явиха на изпита, затова че положиха труд през цялата година, затова че тренират и се стремят да бъдат "по-различни" от другите свои връстници, вървейки по пътя на Олимпийското Таекуондо-WTF!

Изказваме специални благодарности на г-н Пламен Трънски - треньор на ТК Сунг Ри-Атлантик (гр. Ботевград), затова че съдейства и помага при изготвянето на състезателните програми на нашите топ състезатели и то БЕЗВЪЗМЕЗДНО от основаването на Таекуондо клуб Херея, когато "никой не ни броеше за живи". Благодарим му за неговото отношение, компетенстност и съвети, с които ни подкрепя и помага да ставаме още по-добри в спортнотехнически план!

Благодарим на г-н Илия Димитров, затова че винаги се стреми да отразява обективно успехите на Таекуондо клуб Херея в най-големите Таекуондо-WTF турнири в Европа. Радваме се, че с голямо старание върши своите служебни ангажименти и му пожелаваме да бъде все така всеотдаен в своята работа!

Благодарим на Европейският шампион - Влади Далаклиев, че уважи клуба ни на изпита, затова че със своето присъствие и личен пример мотивира подрастващите да тренират и дай Боже един ден да се доближат до неговото ниво и успехи!