Рицарят със СРЕБЪРЕН МЕДАЛ от "Белгия Оупън" клас G1

Поредно отлично представяне на силен турнир от веригата G1 направи състезателят на ТК Херея - Денис Димитров - Рицаря. Нашето момче завоюва сребърен медал в категория -49кг при кадетите в град Ломел/Белгия след страхотна игра в 4 мача. Това е 7 медал от G1 турнир за Рицаря от 8 участия!

Таекуондо клуб Херея бе представен от 2 състезатели на силния международен турнир по олимпийско Таекуондо в белгийския град Ломел. Участие в състезанието взеха над 1000 таекуондисти от 52 държави, сред които медалисти от Световни първенства и Олимпийски игри. Нашият клуб Херея бе представен от двама състезатели при кадетите - Дарин Кирилов -45кг и Денис Димиторв - Рицаря -49кг.

В първия кръг Дарин се изправи срещу опитен германец. Нашето момче изигра отличен мач, който спечели с 10:4 точки, без да оставя съмнение, че е по-добрият на дожанга. Във втория кръг съперникът бе датчанин - бронзов медалист от Световното първенство за кадети. Двубоят се развиваше равностойно до самия край, когато в една размяна на удари датчанинът реализира точен удар и спечели срещата, а впоследствие и златния медал в категорията след 5 победи.

В първия кръг жребият бе благосклонен и Рицарят бе изтеглен да почива. Във втория кръг се изправи срещу грък, който бе преодолян с 20 точки разлика. В мача за медал Рицарят разби италианец отново с точкова разлика, демонстрирайки отлична игра. На 1/2 финала нашето момче надделя в много оспорван сблъсък над холандец с 10:7 точки. На финала съперникът бе от Словения. Денис допусна пасив в първия рунд от двубоя, който не успя да навакса и така остана със сребърния медал в категорията.

 

Истината е, че нашите момчета се представиха отлично при наличието на много силна конкуренция и защитиха достойно клуба и българското Таекуондо при кадетите. Браво и на двамата!