Ванеса и Румина с медали от G1 турнира "Израел Оупън"

Ванеса с пореден медал при жените от G1 турнир, който и гарантира първото място в олимпийския ранкинг на световната федерация от българките за 2018 година, а Румина спечели бронз при девойките!

На 24-25.ноември.2018 в град Рамла/Израел за поредна година се проведе традиционния турнир "Израел Оупън", който е с ранг G1. Участие в състезанието взеха над 300 таекуондисти от 18 държави. В тази силна конкуренция нашият клуб Херея бе представен отлично от Ванеса Маркова (-46кг жени) и Румина Кирчева (-52кг девойки).

В мача за медал Ванеса надделя над представителката на Италия - София Зампети (двукратна медалистка от световни първенства) със "златна точка". На 1/2 финала последва великолепна победа над представителката на Русия с 6:5 точки в един тактически сблъсък. На финала Ванеса бе принудена да прекрати участието си поради засилваща се травма в коляното още в първата минута на двубоя. Със спечелените точки Ванеса се изкачва напред в ранглистата на световната федерция, което я доближава до Гранд При сериите. БРАВО!

Румина загуби 1/2 сблъсък от представителката на Швеция с 19:12 точки, но все пак остана с бронз, който е неин 18 медал от турнири с ранг G1. БРАВО!

Треньорите на Херея поздравяват състезателите за спечелените отличия на най-виско ниво. БРАВО!