Руми (златен медал) и Ванеса (бронзов медал) за пореден път пробиха сред елита на Таекуондо в Европа, на G2 турнира - "42nd Dutch Open", Айндховен/Холандия

Румина Кирчева (-37кг кадетки) спечели титлата, а Ванеса Маркова (-51кг кадетки) завоюва бронзов медал на единствения в Европа турнир по Олимпийско Таекуондо-WTF, който е с ранг G2!

При наличието на огромна конкуреция от над 1000 състезатели от цял свят, нашите момичета показаха високо ниво на спортнотехническа подготовка и заслужено стигнаха до отличията. Организацията на турнира бе на много високо ниво, а битки се водеха на 12 дожанга (игрални полета). Нашият клуб Херея бе представен от 2 състезатели, които успяха да се преборят за медалите в своите категории:

Румина Кирчева (-37кг кадетки) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ! По безапелационен начин Руми спечели титлата в своята категория, след като жребият и бе кошмарен и на теория трябваше да победи основните конкуренти в преки двубои. Важноте е, че тя успя, както следва: 10:4 срещу финландка (вицеевропейска шампионка), 9:0 срещу великобританка, 9:8 срещу националката на Германия и 6:5 срещу националката на Унгария. Особено драматични бяха 1/2 финала и финала, тъй като Руми изоставаше в резултата в третия рунд. Нашето момиче показа огромна воля и жение за победа, обръщайки мачовете в самия им край по много драматичен начин. Факт е, че на пореден международен форум Румина е на висота и след като спечели медали от G1 турнирите в Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина, Турция, Клубно Европейско Първенство и сега на G2 турнира в Холандия - титлата! Това е първи златен медал за нашето момиче от състезание с такъв ранг. БРАВО РУМИ!

Ванеса Маркова (-51кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ! В пореден международен форум Ванеса се представи блестящо и стигна до медалите. След успехите в Босна и Херцеговина и Клубното Европейско Първенство, а сега и на G2 турнира в Холандия нашето момиче демонстрира добро ниво на своята подготовка. След победи над германка с 13:0 и полякиня с 13:1 Ванеса завоюва медал. На 1/2 финала последва загуба с 0:4 от германка, която впоследствие спечели титлата. Срещата бе равностойна, но за наше съжаление Ванеса допусна грешка в края на втория рунд, която не можа да коригира до края. Резултатите показват израстването на състезателката ни след всеки турнир, в който участва и е въпрос на време да бъде спечелен и златния медал. БРАВО ВАНЕСА!

 

 

 

 Треньорите на Таекуондо клуб Херея са изключително доволни от представянето на своите състезатели, които защитиха по безупречен начин името България и в частност на нашия клуб. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ДЕЦА!