4-ри медала от 4-ри възможни за Таекуондо клуб Херея от Републиканското първенство за юноши за 2013г.

На 17.февруари.2013г. Българска Федерация Таекуондо-WTF проведе Републиканското първенство за 2013г. за юноши, девойки, мъже и жени. Състезанието бе организирано в София в комплекс "Овергаз". Турнирът е валиден, като първо преборване за селектиране на националните отбори на страната за предстоящите европейски и световни първенства през годината.

Златото в най-конкурентната категория на състезанието при девойките взе топ състезателката на Херея - Христина Стоева (-49кг девойки), която бе безпощадна, преминавайки успешно елиминациите, след което последва изразителна победа на финала със 17:4 точки. Така Христина затвърди позициите си на най-успешен състезател за Херея и реномето на най-добър таекуондист на България при кадетите и юношите, имайки предвид нейните 6 спечелени медала през последната година в най-силните турнири на континента (от ETU A-Class Tournament). Поздравления!

Злато за Херея спечели Цветелина Николова (-52кг девойки), която бе повече от убедителна в мачовете си: 6:0 точки на полуфинала и изразителното 8:0 точки във финалния мач. Браво Цвети!

До бронзовия медал стигна Димитър Костов (-45кг юноши) след инфарктна победа на 1/4 финала, като в последните 15 секунди на срещата успя да навакса 7 точки пасив, довеждайки мача до рунд за златна точка, който успя да спечели. На 1/2 финалите отстъпихме с 10:15 точки, като до самия край на срещата разликата бе само една точка и миг невнимание ни коства победата. Въпреки това Митко заслужава добри думи за неговата първа изява при юношите и бронзовия медал, който спечели!

Вероника Манова (-42кг девойки) бе последният състезател от четворката на Херея, който ни представи на Републиканското първенство и се окичи с бронз, след загуба на 1/2 финала със златна точка (в редовното време 5:5 точки).

Николина Левенова (-46кг девойки) не участва на турнира, след като наредбата не позволяваше, но през месец март ще участва в допълнително преборване за селектиране на националния отбор на България за Европейското първенство до 21г., което ще се проведе през месец април в Молдова.

Другият ни топ състезател при юношите - Сотир Димитров (-45кг юноши) не взе участие, тъй като се възстановява от травма на ръката, получена на А-клас турнира в Трелеборг.

Таекуондо клуб Херея поздравява участниците със спечелените отличия и благодари на всички родители, деца, трениращи и приятели на Херея, които с присъствието си в залата изразиха своята подкрепа към нашите състезатели!