ТАЕКУОНДО КЛУБ ХЕРЕЯ - РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНИ ЗА КАДЕТИ 2016

За втора поредна година Таекуондо клуб Херея спечели отборната републикаска титла при кадетите и вицерепубликаска титла при децата! Затвърждаването на тези изключителни успехи дойде, след като състезателите на Херея спечелиха общо 26 медала - 12 златни 6 сребърни и 8 бронзови! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЦЕЛИЯ ОТБОР!

 

 

На 28.май.2016 в град Дупница се проведе Републиканското Първенство по Таекуондо-WTF за деца и кадети. Нашият клуб Херея бе представен от 28 състезатели, които спечелиха 26 медала в класовете А и Б (без удари в главата). Тези отличия донесоха на клуба ни Отборна Купа за 1во място при кадетите в клас А и Отборна Купа за 2ро място при децата в клас А. Тези резултати показват, че клуб Херея е най-силният в България във възрастова група кадети за 2015 и 2016 години.

 

Турнирът се проведе на 5 игрални полета като организаторите бяха подсигурили електронно отчитаща система ДаеДо за всички възрастови групи и класове, а за кадети и електронни каски на ДаеДо. В Републиканското Първенство участие взеха над 400 таекуондисти от над 20 клуба. При наличието на тази голяма конкуренция предствянето на нашите състезатели бе отлично, за което са показателни двете отборни купи. Представяме на вашето внимание медалистите на Херея в клас А:

Цветан Якимов (-27кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Никол Ганчева (-30кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Денис Славчев (-40кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Румина Кирчева (-47кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Теодор Атанасов (-57кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Ивана Николова (+59кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Богомила Тодорова (-37кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Божидар Златанов (-37кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Анелия Асенова (-44кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Йоанна Тодорова (-44кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Представяме на вашето внимание медалистите на Херея в клас Б (без удари в главата):

Георги Стоев (-27кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Александър Митов (-29кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Мира Никитова (-40кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Константин Иванов (+65кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Габриела Василева (-51кг кадети) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Ирена Тодорова (-44кг деца) - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Ю Дзя Лин (25кг деца) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Малин Парталев (-36кг деца) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Антонио Кирилов (-57кг деца) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Кристиян Костадинов (-53кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Виктор Петров (-57кг кадети) - СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Данчо Николов (-25кг деца) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Михаела Йорданова (-40кг деца) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Асен Рангелов деца - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Минг Чънг (-41кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Васил Божилов (+65кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ

Трябва да отбележим няколко важни за клуба факти след резултатите от Републиканското Първенство:

- Румина Кирчева (-47кг кадети) си гарантира участието на Европейското Първенство за кадети -47кг, след като заема 1во място в ранглистата и е държавен шампион. Тя може да участва и в категория -44кг кадети, тъй като има спечелена квота от турнира за "Купата на Президента на WTF" през месец април в Бон/Германия. Това дава възможност България да изпрати още един състезател в категория -44кг.

- Ивана Николова (+59кг кадети) си гарантира титулярно място за Европейското Първенство и ако покаже постоянство в тренировките през лятото, също ще участва на първенството в Букурещ/Румъния през месец септември.

- Теодор Атанасов (-57кг кадети) е държавен шампион за 2016 и при липса на претендент в категорията също ще участва на Европейското Първенство за кадети.

- Дарин Кирилов (-37кг кадети) ще има възможност на 25.юни да участва в квалификация за място в националния отбор на България на Европейското Първенство за кадети при положение, че ранкингът му го позволява, което засега е така.

Поздравления за всички, които взеха участие в Републиканското Първенство - родители, треньори и състезатели. Благодарности за подкрепата на целия отбор. БРАВО!