01.юни.2014 - Сотир Димитров (-48кг юноши) спечели сребърен медал на "Austrian Open 2014" - G1 Tournaments

Сотир Димитров (-48кг юноши) от ТК Херея за пореден път оправда доверието на Българска Федерация Таекуондо - WTF, след като спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ на един от най-силните турнири в Европа по Олимпийско Таекуондо-WTF, Ïnsbruck Open 2014" - G1 Tournaments.

Участие в състезанието взеха над 1800 таекуондисти от стотици клубове от цял свят. Конкуренцията бе изключителна във всички категории. Таекуондо клуб Херея бе представвен от трима от най-добрите си състезатели - Румина Кирчева (-37кг кадетки), Памела Василева (-33кг кадетки) и Сотир Димитров (-48кг юноши). Представянето:

Румина Кирчева (-37кг кадетки) - това бе първо участие за Руми извън България. Тя успя да победи в първата си среща съперничка от Германия с резултат 7:0 точки. Във втората среща допусна загуба от таекуондистка от Белгия с 1:6 точки след много груби съдийски грешки. Така участието на Руми може да се определи като много добро, имайки предвид факта, че това е първо голямо състезание за нея. С натрупването на повече опит и упорити тренировки през лятото победите ще бъдат налице още през есента.

Памела Василева (-33кг кадетки) - нашето момиче загуби на старта на турнира със златна точка от опонентка от Германия, която впоследствие стигна до медалите. Пами игра добре, но липсата на малко повече увереност и попречи да продължи напред. С упорити тренировки през лятото представянето на Пами на есенните състезания със сигурност ще бъде по-успешно.

Сотир Димитров (-48кг юноши) - в поредно голямо състезание Сотир доказа, че е един от най-добрите таекуондисти в своята категория в Европа. Той изигра 4 впечатляващи мача, а победите му над италиаски опоненти предизвикаха истински фурор в залата. На старта на турнира Сотир надигра по точки съперник от Австрия с 11:7 след убедително начало на мача и колеблив край. Във втората си среща нашето момче се изправи срещу бронзовия медалист от Европейското първенство от 2013 - Джузепе Очело от Италия. Срещата бе изключително атрактивна, а съперникът много опитен и с атакуващ стил на игра. Спокойно можем да кажем, че Сотир го прегази - при резултат 13:4 за нашето момче мачът бе прекратен малко преди края на третия рунд. В този двубой Сотир се контузи сериозно и така на 1/2 финала се изправи срещу другия италианец в категорията - Антонио Тиано. Съперникът излезна много надъхан, но буквално се блъсна в "българската стена". Резултатът от мача - 22:6 в полза на Сотир и прекратяване на срещата. На финала нашето момче излезна, но още в първия рунд треньорът прекрати срещата поради травма на българина. Така Сотир спечели СРЕБЪРЕН МЕДАЛ от силен международен Таекуондо форум.

Таекуондо клуб Херея поздравява състезателите си за показаните спортнотехнически умения и боен дух по време на турнира!