Херея с 3 медала от първия G1 турнир за годината - "Slovenia Open 2016"

Състезателите на Херея стартираха по великолепен начин сезона в турнирите с ранг G1, спечелвайки 3 медала дело на - Дарин, Румина и Ванеса. Трябва да отбележим факта, че резултатите от тези състезания са валидни за световната ранглиста и конкуренцията в тях е много голяма! БРАВО!

На 27-28.февруари.2016 в Марибор/Словения се проведе състезание от веригата G1, което е под опеката на Европейския Таекуондо Съюз. Участниците бяха над 700 във възрастови групи - кадети, юноши и мъже. Нашият клуб Херея бе представен от 5 таекуондисти, които постигнаха великолепен резултат, печелейки 3 бронзови медала. Турнирът се проведе на 8 дожанга (игрални полета), а организаторите бяха подсигурили електронна екипировка (хо-га и каски), видеориплей и предаване на живо в интернет. Условията за спорт в залата бяха на необходимот ниво за провеждането на форум от толкова високо ниво.

Представяме на вашето внимание представянето на нашите състезатели:

Дарин Кирилов (-37кг кадети) - БРОНЗОВ МЕДАЛ! Това бе първото участие на Дарин в състезание от подобен ранг - G1, а представянето му може да бъде определено като отлично. В конкуренцията на 24 таекуондисти нашето момче успя да стигне до медалите. В първия кръг Дарин бе изтеглен да почива и очакваше победителя от мач номер едно за свой съперник. Във втория кръг състезателят ни преодоля успешно с резултат 10:7 точки таекуондист от Словакия в много интересен и драматичен мач. На 1/4 финала съперникът бе от Хърватия. Дарин започна много силно двубоя и успя да поведе в резулта още в първия рунд, реализирайки отличен удар в каската на съперника. Това оказа своето влияние върху психиката на съперника и нашето момче влезна във финалната четворка на категорията след успех с 13:3 точки. На 1/2 финала ни очакваше опитен състезател от Сърбия. Мачът се развиваше равностойно до самия край на вория рунд, когато Дарин допусна 2 поредни грешки в рамките на 3 секунди, а това му костваше и загубата. За първо участие на толкова висок форум медалът може да се приеме като огромен успех - БРАВО ДАРИНЕ!

Румина Кирчева (-44кг кадетки) - БРОНЗОВ МЕДАЛ! За пореден път Румина е сред медалистите на G1 турнирите. Това е нейното 9 отличие от състезания с толкова висок ранг от 12 участия! До 1/2 финалите Руми преодоля състезателки от Хърватия, демонстрирайки виското си ниво. Победите бяха убедителни с резултат 16:7 и 17:3 точки. Едно стъпало преди финала нашето момиче отстъпи пред сръбска състезателка в един равностоен двубой с 3:5 точки и съдийска неточност 20 секунди преди края на втория рунд. На финала сръбкинята с лекота спечели златното отличие. Въпреки всичко представянето на Румина може да се определи като добро, имайки предвид, че това е първият голям форум за сезона. БРАВО РУМИ!

Ванеса Маркова (-52кг девойки) - БРОЗНОВ МЕДАЛ! Това е 8 медал за Ванеса от турнири G1 и първи при девойките. В първия кръг бе преодоляна състезателка от Хърватия с резултат 10:5 точки. В 1/4 финала нашето момиче надделя над сръбкиня в допълнителен рунд за златна точка, след като завърши 3:3 точки в редовните 3 рунда. На 1/2 финала последва загуба от гъркиня с 10:13 точки, която дойде след невнимание в самия край на двубоя. Имайки предвид здравословните проблеми на Ванеса през последните седмици, то представянето и може да се определи като отлично в новата възрастова група. БРАВО ВАНЕСА!

Теодор Атанасов (-57кг кадети) и Йоанна Тодорова (-41кг кадетки) загубиха в първите си мачове, но също заслужават поздравления за желанието и нивото, което показаха. Тедо отстъпи със златна точка на сърбин, завършвайки при резултат 1:1 точки в редовните 3 рунда. Йони бе надиграна от хърватска състезателка. БРАВО ДЕЦА!

 

Треньорите на Херея поздравяват децата за отличния старт в G1 турнирите през този сезон и им пожелават да бъдат здрави и още по-мотивирани за постигането на по-големи успехи! БРАВО!