11.май.2013 - Републиканско първенство за кадети (12-14 години)

На 11.май.2013 Българска федерация Таекуондо-WTF проведе Републиканското първенство във възрастова група кадети (12-14 годишни). Състезанието се състоя в гр. Перник в спортна зала "Борис Гюдеров". Организацията бе на много добро ниво. Мачовете се играеха едновременно на три дожанга (игрални полета), като на всяко от полетата имаше по двама международни съдии, които следяха за коректността на срещите. Кадетите бяха разделени на клас А и клас Б (без удари в главата). Сили на дожанговете премериха 124 таекуондисти от страната. Таекуондо клуб Херея бе представен от 10 състезатели (8 в клас А и 2 в клас Б), които спечелиха 8 медала. Състезателите на Херея, които спечелиха отличия в клас А:

Христина Стоева (-51кг кадети) - пореден златен медал за топ състезателя на Таекуондо клуб Херея. Без да оставя никакво съмнение в превъзходството си, Хриси победи в срещите, които изигра. Трябва да се отбележи, че на Европейското първенство, както и на предстоящия турнир в Инсбрук/Австрия, Христина ще играе в долната категория (-47кг кадети).

Димитър Кожухаров - Шеки (-33кг кадети) - спечели сребърен медал, след убедителни победи в първите си мачове, но на финала отстъпи. Имайки предвид травмата, от която страда в продължение на два месеца и липсата на тренировки, Шеки се справи добре.

Владимир Главчев (-37кг кадети) - бронзов медал. Първа загуба за Владимир на вътрешно състезание в последните 3 години. Липса на концентрация, подценяване на съперниците и резултатът е налице. Дано това да му е за урок и да започне да се отнася по целенасочено и по-мотивирано в тренировъчния процес, защото му предстоят много важни лагери и състезания идното лято.

Димитър Костов (-45кг кадети) - бронзов медал след победа, последвана от загуба в 1/2 финала. Митко бе извън залата няколко седмици, както част от състезателния отбор на Херея, поради заболяване от шарка, която почти провали подготовката на състезателите ни.

Ванеса Маркова (-44кг кадети) - бронзов медал. Ванеса също бе извън залата повече от месец, поради получена травма преди "Belgium Open". Въпреки това нашето момиче не игра добре и загуби.

Радина Радкова (-47кг кадети) - златен медал. Ради има злато, но истината е, че липсва конкуренция в категорията. Въпреки това трябва да се отбележи, че момичето ни е постоянна в тренировките и напоследък много се старае.

Дамян Димитров (-41кг кадети) и Ивелин Христов (-41кг кадети) - загубиха на старта на надпреварата. Няма място за оправдания, защото те не разкриха потенциала си. Трябва да се отбележи, че Дамян също бе "покосен" от шарка и няколко седмици бе извън залата, а Ивелин не тренира дълго, поради травма в гръбначния стълб.

В клас Б отборът ни спечели още 2 медала дело на Иванка Радкова (-37кг кадети) - златен медал и Георги Петрушинов (-37кг кадети) - сребърен медал.

Като цяло Таекуондо клуб Херея изпраща едно не особено успешно състезание, което е логично отражение на проблемите, които съпътстват клуба ни след "Trelleborg Open" през месец февруари. Непрестанни контузии, заболявания (шарки, вируси и т.н.), хронични травми на основни състезатели, следвайки разбиване на проведената подготовка, което се отразява неминуемо на спортната форма и резултатите.

Благодарност към всички деца на Херея, които въпреки проблемите и болките се постараха на отминалото Републиканско първенство, и специални поздравления за Христина Стоева, която за пореден път бе светлия лъч в нашия отбор!