Калина Бояджиева +73кг жени от Херея е вице шампион от "Словения Оупън" G1

Състезателката на Херея - Калина Бояджиева +73кг жени, завоюва сребърен медал и точки за световната ранглиста в олимпийското таекуондо на "Словения Оупън" G2 след 4 тежки битки! Кали надделя последователно над унгарка и две германки, което и осигури място на финала срещу австрийка, бронзова медалистка от последното световно първенство в Мексико 2022! Сблъсъкът бе много оспорван, като двете състезателки си размениха по един рунд преди драмата в третия, където с удар с ръка в последните секунди австрийката надделя с 2:1 точки и спечели златото. Въпреки това, представянето на Калина може да се определи като отлично, имайки предвид крехката възраст и малкия опит, нашето момиче показа, че по нищо не отстъпва на най-големите имена в категорията!

Емилия Тасева -67кг жени се класира на 6то място в категорията си с 22 състезатели! Еми победи безапелационно в квалификациите националката на Словения. В много равностоен 1/4 финал нашето момиче отстъпи пред състезателка от Нигерия, участник на олимпийските игри в Токио 2021!

Състезателките бяха придружени от треньора Пламен Трънски, а логистична подкрепа прз цялото време на място оказваше Емо Тасев!

Поздравления за отличните резултати!